Volledig scherm
Rucphense statushouders vinden werk na intensief begeleidingstraject (foto niet in Rucphen gemaakt) © FOTO HISSINK

Ruim een kwart statushouders Rucphen heeft betaalde baan door project

RUCPHEN - Ruim een kwart van de vluchtelingen met een verblijfsvergunning heeft een betaalde baan gekregen na intensieve begeleiding binnen het project Participatie op Maat.

Dat blijkt uit de cijfers die het college van B en W aan de gemeenteraad stuurde: zeventien van de 63 deelnemers (= totale instroom vanaf 2015) kregen het afgelopen jaar een betaalde baan, van wie zes in deeltijd dienstverband. 

Eigen bedrijf

Daarnaast begon één zogeheten statushouder met een eigen bedrijf en zijn er intussen drie bezig een eigen zaak op te richten. Maar tegelijkertijd zijn er ook 32 mensen die vrijwilligerswerk doen en zijn vijftien mensen bezig met een werkervaringsplaats. Vier mensen zijn met een opleiding bezig, terwijl er eentje helemaal niet meewerkte aan het project Participatie op Maat maar die is intussen verhuisd naar een andere gemeente.

Quote

Onze intensieve begelei­ding werpt klaarblij­ke­lijk vruchten af. Dat is positief

Martien de Bruijn, Wethouder Rucphen

Positief,,Een mooi resultaat", vindt wethouder Martien de Bruijn. ,,Onze intensieve begeleiding werpt klaarblijkelijk vruchten af. We hebben er bewust voor gekozen dit keer níet mee te doen aan het regionale project van het Werkplein. De resultaten daarvan ken ik nog niet, maar die van ons zijn in ieder geval positief nieuws.”

Verlengen

Het college van B en W heeft dan ook besloten het project te verlengen tot in ieder geval mei 2019. Voor de uitvoering worden tijdelijke medewerkers ingehuurd, betaald uit de rijksbijdragen.