Volledig scherm
Vuurwerk zorgt elk jaar voor slachtoffers. © ROBIN UTRECHT

‘Rustige nacht’ voor Bravis ziekenhuis Roosendaal en Bergen op Zoom: 5 vuurwerkslachtoffers

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - In de nacht van maandag op dinsdag zijn in het Bravis ziekenhuis vijf vuurwerkslachtoffers geholpen: twee in Roosendaal en drie in Bergen op Zoom. 

De jaarwisseling heeft daarnaast geleid tot zes opnames van slachtoffers met alcohol-intoxicatie: twee stomdronken mensen in Roosendaal en vier in Bergen op Zoom.

Het Bravis ziekenhuis spreekt van een 'rustige nacht'. ,,Het zijn minder slachtoffers dan vorig jaar”, oordeelt de woordvoerder. De spoedeisende hulp van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom maakte op 1 januari 2018 een drukkere nacht mee, met twaalf patiënten. Het aantal vuurwerkslachtoffers blijft beperkt tot vijf, waarvan drie met oog- en twee met handletsel en een man die in de Lievevrouwestraat slachtoffer werd van een steekpartij.

In het Roosendaalse ziekenhuis werden zeven mensen behandeld, vier onder de twintig en drie er boven. Eén vuurwerkslachtoffer moest naar het brandwondencentrum, twee kinderen bleken geraakt te zijn door verdwaald vuurwerk.