Schietpartij Diamantdijk: Roosendaler verdacht van poging tot moord

ROOSENDAAL - Het Openbaar Ministerie verdenkt de Roosendaler (22) die vorige week is opgepakt na een schietpartij aan de Diamantdijk van poging tot moord. De verdachte zou meerdere malen gericht hebben geschoten op het slachtoffer, een 28-jarige plaatsgenoot.

Volledig scherm
Het slachtoffer reed in een gehuurd busje naar de Nieuwstraat, waar de politie hem vechtend met de verdachte aantrof. © Christian Traets / MaRicMedia

De rechter-commissaris in Breda heeft bepaald dat de man tot zeker volgende week vrijdag in de cel moet blijven. Het OM zwijgt over het verloop van het onderzoek en de achtergronden van het misdrijf. De advocaat van de verdacht zegt er evenmin iets over omdat zijn cliënt in alle beperkingen vastzit. Een en ander duidt erop dat meer mensen bij het misdrijf betrokken zijn.

De verdachte werd vorige week dinsdagmiddag min of meer op heterdaad opgepakt. Dat gebeurde kort nadat de politie meldingen had gekregen over gewapende en gemaskerde mannen aan de Diamantdijk. Daar hoorde een getuige ook vier schoten.

 Achtervolgd

Uitrukkende agenten zagen even later bij het politiebureau in het centrum twee automobilisten op straat vechten. Dat waren de verdachte en het eerder door een kogel geraakte slachtoffer. De politie arresteerde de verdachte en nam diens personenwagen en het busje van het slachtoffer in beslag. Vermoedelijk is het slachtoffer in paniek naar het politiebureau gevlucht, achtervolgd door zijn belager. 

Vanwege de vechtpartij op straat verdenkt het OM de verdachte ook van (poging tot) zware mishandeling. Hij zou zijn plaatsgenoot onder meer in het gezicht hebben geschopt.

Vorige week heeft de politie aan de Barietdijk, vlakbij de Diamantdijk, een derde personenwagen in beslag genomen die vermoedelijk bij het misdrijf is gebruikt. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    HOEVEN - ,,Dit heeft onze hectische maatschappij nodig,' zegt Winfried van Roesel tijdens de derde editie van Hap & Tap Samba Cubana. Gistermiddag en -avond was het lekker genieten op het grasterrein voor Centrum Bovendonk. Met Sambamuziek, hapjes, cocktails, optredens en kindervermaak in Zuid-Amerikaanse sferen. Organisator Edwin Gildemeijer straalde van oor tot oor toen na de ochtendregen, de droogte en vooral het lekkere zonnetje verscheen.