Volledig scherm
De Sint en zijn Pieten in Wouw © foto: René Hermans

Sinterklaas voor de honderdste keer in Wouw

ROOSENDAAL - In 1919 kwam Sinterklaas voor het eerst in Wouw op bezoek om de kinderen te verassen. Hij deed dat op uitnodiging van het sinterklaascomité dat juist opgericht was. Daarom dit jaar niet alleen een intocht, maar op vrijdagavond 22 november gaan de kinderen in het park op zoek naar ‘Het geheim van Sinterklaas’.

Om de intocht extra feestelijk te maken, wordt de Sint zondag 17 november met extra veel Pieten ontvangen. Om 11.45 uur komen zij op de Wouwse Markt aan en daarna volgt een rijtoer door het dorp.

Begeleid

Het gezelschap wordt begeleid harmonie en malletkorps Oranje, de koetsen van de Wouwse Aanspanning en een aantal oldtimers. Bij slecht weer vervalt de intocht. Om 13.30 uur wordt Sinterklaas ontvangen door burgemeester Han van Midden en Sint trakteert daarna de kinderen op een geweldig Pietenspektakel.

Verrassing

Als speciale verrassing vindt in het kader van het eeuwfeest van de Sint Nicolaasvereniging een speciale activiteit plaats. Op vrijdagavond 22 november kunnen de kinderen op zoek naar het geheim van Sinterklaas. Dit zal plaats vinden in het Wouwse park aan de Kloosterstraat. Daar ligt het geheim van Sinterklaas verborgen. 

Tussen 18.00 en 20.00 uur gaan de kinderen in groepjes en onder begeleiding van een gids op zoek naar het geheim van Sinterklaas en tijdens de tocht zullen ze verschillende verassingen tegen komen. Na afloop is er voor iedereen een traktatie.