Sjef Theunissen is een hobby cactuskweker. Hij heeft nu een oude cactus na 60 jaar voor het eerst in bloei staan. Inzet: de bloem, die na twee dagen alweer verwelkt was.
Volledig scherm
PREMIUM
Sjef Theunissen is een hobby cactuskweker. Hij heeft nu een oude cactus na 60 jaar voor het eerst in bloei staan. Inzet: de bloem, die na twee dagen alweer verwelkt was. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Sjef wachtte er zestig jaar op, toen stond zijn reuzencactus in bloei. Voor twee dagen

Cactusliefhebbers zijn geduldige mensen. Dat moet ook wel, want er zijn exemplaren bij die tergend langzaam groeien of maar gerust jaren wachten vooraleer ze in bloei komen. Sjef Theunissen (82) weet er alles van. Een Echinocereus in zijn kas toonde wel zestig jaar zijn stekels, maar geen bloem. Tot vorige week ineens de witte bloem open sprong.

  1. Wat doen die dorre, leeggelopen groenzuilen in dit pas opgeknapte winkelcentrum? ‘Het is geen gezicht’
    PREMIUM

    Wat doen die dorre, leeggelo­pen groenzui­len in dit pas opgeknapte winkelcen­trum? ‘Het is geen gezicht’

    ROOSENDAAL - Een vriendelijk, groen gezicht; dat zou het Dijkcentrum krijgen na een grondige renovatie. Die klus leek eind vorig jaar te zijn geklaard met de aanplant van drie groenzuilen, bij de entree vanaf de Flintdijk. Alleen, inmiddels zijn de zuilen uitgedroogd, leeggelopen en staan ze al ruim een halfjaar in die droeve staat achter bouwhekken. Wat is er aan de hand?