Stemmen in Wouwse Plantage: ‘Zonder Europa zijn we niet goed gesteld’

Verkiezingen EUWOUWSE PLANTAGE - Bij het stembureau in dorpshuis De Spil in Wouwse Plantage is Annemarie Bartelen voorzitter. Druk is het niet, vindt ze. ,,Al zou je dat wel verwachten met wat er allemaal in Europa gebeurt tegenwoordig met die Brexit.” 

Wel van de partij zijn Hans en Marij van Abeelen. Beide stemmen op de VVD. Om goed voorbereid naar het stembureau te gaan, hebben ze de avond tevoren het debat tussen Rutte en Baudet gekeken. ,,Thierry is afgegaan", zegt Hans. ,,Vooral op het punt over Putin. Hij lult alle problemen weg. Hij praat over Nexit: daar moet ik niks van hebben. Zonder Europa zijn wij niet goed gesteld. En als je Engeland ziet: wat een puinhoop daar.”

(Tekst gaat verder onder de foto) 

Volledig scherm
Marije en Hans Abeelen stemmen op het stembureau in dorpshuis De Spil in Wouwse Plantage. © Fee Buurmans

Daar is Marij het roerend mee eens. Al heeft ze tijdens de provinciale verkiezingen wél op Forum voor Democratie gestemd. ,,Ik wilde een keer iets anders. Maar nu echt niet, ik wil niet uit Europa stappen.” 

Recht van spreken

Over het stemmen wil Hans nog één ding kwijt: ,,De mensen klagen over Europa, maar ze komen niet stemmen. Dan heb je geen recht van spreken. Dat vind ik. Stemmen is de enige manier hoe je er iets aan kunt veranderen.”

Quote

Mensen klagen over Europa, maar ze komen niet stemmen

Hans van Abeelen