Volledig scherm
PREMIUM
Het Kaasatelier van Joost van Nijnatten en Lotte Franken. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Sterrenrestaurants koesteren de kaaspassie van Het Kaasatelier in Oud Gastel

OUD GASTEL - Vertroetelen tot ze onbedaarlijk lekker zijn, dat is de kracht van een goede affineur. Kazen, daar hebben we het over. Grutte grize bijvoorbeeld of Skeapsrond. Joost van Nijnatten (34) kan er uren over vertellen. Samen met zijn partner Lotte Franken is hij op het Gastelse bedrijventerrein Korenweide het Kaasatelier begonnen.

Wie zich in het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije te goed doet aan het kaasplateau, proeft de blauwe kaas uit de gekoelde ‘atelierruimtes’ van Joost en Lotte. Onder ideale omstandigheden en onder de juiste temperaturen worden hier de kazen gerijpt. ,,Wij maken dus geen kaas, maar leggen de kaassoorten wel dusdanig in de watten dat je er tijdens een maaltijd niet meer omheen kunt.‘’