Volledig scherm
Het terrein Zonneland in Nispen, waar de voorbereidingen zijn getroffen voor de bouw van een huisvesting voor arbeidsmigranten. © Frank Timmers

'Stop sloop Zonneland voor woningen arbeidsmigranten'

ROOSENDAAL - Tegen de vergunning voor woongebouwen voor arbeidsmigranten aan de Gastelseweg in Roosendaal en de Oude Turfvaartsestraat in Nispen zijn binnen de termijn van 6 weken bezwaren ingediend. 

Om de bouw aan de Gastelseweg tegen te gaan, is door 19 Roosendalers protest aangetekend. De ontwikkeling waar voorheen Parkhotel Zonneland in Nispen stond, is tegen het zere been van 4 personen. Drie van hen hebben de gemeente gevraagd de sloop van Zonneland onmiddellijk te stoppen. 'Omdat onomkeerbare schade wordt toegebracht door het kappen van de bomen.' Volgens een woordvoerder kan de gemeente het voorbereidende werk niet tegenhouden omdat er een vergunning is afgegeven. 

Rechter

,,Weliswaar is daarna een bezwaarperiode ingegaan, maar dan kan er wel met het werk worden begonnen. Wie dat wil tegenhouden, moet naar de voorzieningenrechter stappen en dat is niet gebeurd'', zegt een woordvoerder van de gemeente.

Op het terrein is eigenaar uitzendbureau Pollux gestart met de bouw van de 90 studio's, elk geschikt voor twee arbeidsmigranten die voor het uitzendbureau werken. Maandagavond is hierover de hoorzitting van de gemeentelijke commissie van de bezwaarschriften, waar de indieners een mondelinge toelichting kunnen geven. 

Overlast

Voor de Gastelseweg zijn er heel wat meer bezwaren en deze zijn volgens de woordvoerder duidelijker gericht tegen de overlast die zij verwachten. ,,Het is aan de commissie om te bepalen of deze 19 allemaal belanghebbenden zijn, een aantal woont ver van de locatie.'' 

Aan de Gastelseweg wil Atik Uitzendbureau een een pand bouwen waarin 200 buitenlandse werknemers worden ondergebracht. De 19 bezwaarmakers kunnen een uitnodiging verwachten om in januari naar een hoorzitting te komen.

  1. Doorgaande route Oudenbosch terug gegeven aan 'minder verkeer'

    Doorgaande route Oudenbosch terug gegeven aan 'minder verkeer'

    OUDENBOSCH - Voor de buitenstaander wellicht een doorsnee opknapbeurt voor een weg, voor de gemiddelde Oudenbosschenaar een historisch moment. Vrijdagmiddag legden de stratenmakers van de Gebroeders Oomen uit Sprundel de laatste hand aan de doorgaande route door het centrum van Oudenbosch. Althans, zo goed als. Het winterse weer eerder deze week leverde in extremis toch nog vertraging op. Mano Oomen verwacht medio volgende week echt klaar te zijn.