Volledig scherm
Tekenaar Eric van der Heijden is aan het werk in het VVV kantoor in Wouw. Hij is vooral bekend van zijn fantasystrips, maar tekent ook Wouwse monumenten. © peter van trijen/pix4profs

Striptekenaar Eric van der Heijden tekent Wouwse dorpspompen

WOUW - Wouwse monumenten, fantasystrips, serieuze stripverhalen en kleurplaten. De van origine Wouwse striptekenaar Eric van der Heijden (52) is deze week drie dagen actief bij de VVV aan de Bergsestraat 1 in Wouw om dorpsgenoten, fans en mensen die een praatje willen maken te woord te staan. Ondertussen tekent hij de Wouwse pompen die eind dit jaar hun 250ste verjaardag vieren.

Dat tekenen is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, want Eric van der Heijden is docent aan het Albedacollege in Rotterdam en omdat de studenten deze weken stage lopen, was bedacht dat ook de docenten drie dagen ergens op stage moesten. 

Van der Heijden geeft les op het mbo, de studierichting toerisme, en een stage bij de VVV in Wouw leek hem daarom erg geschikt. Veel mensen kwamen voor de gratis fietskaarten van Roosendaal 750 jaar en hij werd geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen rond het roemruchte Wouwse kasteel.

Stripboeken

Van der Heijden is vooral bekend van zijn fantasystripboeken. Voor heemkundekring De Vierschaer tekende hij in 2007 een stripboek met als hoofdpersoon Pieter van den Cruydencoeck die bij het Wouwse kasteel op onderzoek ging en daarbij het graf van Jan van Glymes ontdekte.

Andere boeken zitten in de serie zijn Noordsage, Herinneringen aan een dode planeet en de Boeken der Duisternis. ,,Ik ben toen ik 4 was gaan tekenen en op mijn 10de tekende ik al strips en een paar jaar later zag de familie Pekelbuik het licht en dat is een hele serie geworden." Ook tekende Van der Heijden de cd-hoes van de heavy metalband Steel Shock.

Wie Van der Heijden nog aan het werk wil zien, kan woensdag tot 16.00 uur terecht bij de VVV in Wouw. Intussen heeft hij dan ook een pentekening gemaakt van de 250-jarige Wouwse pompen en kleurplaten ervan. Die kunnen ingekleurd worden door de kinderen van de scholen uit de Wouwse dorpen. 

Het pompfeestje wordt op 28 oktober gevierd. Van der Heijden zit dan in de jury van de kleurwedstrijd.