Studenten helpen ouderen in beweging komen in Roosendaal: ‘nog oefenen met ringen gooien’

VIDEOROOSENDAAL - Wonen+ heeft samen met Sportservice Noord-Brabant (SSNB) het project Beweegmaatjes in het leven geroepen. Dinsdag was de kick-off in Parrotia in Roosendaal. 

Hossam Althakali, zelf blind, blaast op een fluitje! Fuuuuuut! We beginnen. Jerome de Clercq van SSNB: ,,Wij willen onze bewoners in Roosendaal vitaler krijgen. We proberen aan de hulpvraag van de ouderen tegemoet te komen". 

Volledig scherm
Ouderen doen spelletjes met studenten © Foto: Floyd Aanen/BN DeStem

Studenten helpen ouderen

Fontys Sportkunde studenten worden ingezet omdat bewoners uit Roosendaal meer willen bewegen, maar dit vaak niet zelfstandig kunnen. Vaak zijn dit bewoners die zich eenzaam voelen en erop uit willen. Yolanda Tobias: ,,Absoluut, bewegen maakt jezelf sterker en je kan ook weer meer andere dingen ondernemen. Voor mij is dat heel positief!” 

Eenzaam

John van den Broek is een spelletjes aan het doen. ,,Ik woon alleen en ben heel eenzaam en nu kom ik een beetje in contact met mensen. Ik moet alleen nog een beetje oefenen met ringen gooien", glimlacht hij.  

Quote

Ik woon alleen en ben heel eenzaam. Nu kom ik een beetje in contact met mensen

John van den Broek, Deelnemer beweegmaatjes

Studentes Lara en Yente zijn ook enthousiast. ,,Super leuk concept. Wij zijn tweedejaars studenten en lopen stage bij SSNB. We leren om verschillende doelgroepen te begeleiden.”

De spelletjes zijn simpel en laagdrempelig. ,,Dan vinden ze het allemaal leuk. Als het te moeilijk is dan denken ze van ik blijf liever op mijn stoel zitten".