Volledig scherm
PREMIUM
Talloze Roosendaalse clubs en verenigingen presenteren zich tijdens het Roosendaals Treffen. © Marcel Otterspeer

‘Tijd om het Roosendaals Treffen eens onder de loep te nemen’

ROOSENDAAL - Hoe moet het verder met het Roosendaals Treffen, de grote markt waar alle Roosendaalse clubs, verenigingen en organisaties zich presenteren en elkaar ontmoeten? Cultuurwethouder Toine Theunis zegt het evenement na twee afgelaste edities samen met de Roosendaalse gemeenteraad eens grondig onder de loep te willen nemen. 

Theunis: ,,Het Roosendaals Treffen is een geweldig evenement, maar het is ook enorm afhankelijk van het weer. Dat hebben we nu al twee keer achter elkaar ondervonden. Maar het is ook zo groot dat het niet zo maar ergens binnen kan worden gehouden. Dus moeten we het er eens goed met elkaar over hebben of we iets aan de opzet moeten veranderen. Een uitgebreide evaluatie, zeg maar.’’

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.