Volledig scherm
Een voorbeeld van de toeristische bewegwijzering. © Gemeente Landerd

Toeristen voortaan ook de weg gewezen naar boerderijwinkels

OUDENBOSCH - Aan de grote hoeveelheid bruine toeristenbordjes verspreid over Halderberge wordt binnenkort een nieuwe reeks toegevoegd. Burgemeester en wethouders van Halderberge hebben besloten de toeristische-recreatieve bewegwijzering uit te breiden.

Binnenkort wordt de passant ook gewezen op boerderijwinkels met streekprodukten. Wethouder Thomas Melisse zegt dat bedrijven als vleesbedrijf Masseurs en Voorbraak kersen in Oud Gastel het toerisme op het platteland versterken. ,,De bewegwijzering sluit ook mooi aan bij de streekproduktenlijn 'zand en klei', zoals die onlangs is gelanceerd.'' 

Genoemde bedrijven hebben de aanvraag voor de toeristenbordjes al ingediend. Melisse nodigt andere boerderijwinkels uit zich te melden bij de gemeente, opdat ook naar die bedrijfjes verwezen kan worden. ,,Ook in fietsroutes zouden de boerderijwinkels goed passen. We geven ze hiermee ook een steuntje in de rug.''

Ook de bewegwijzereing naar dorpshuizen wordt verbreed met bordjes naar het Punt Hoeven, Pluspunt Oud Gastel en 't Stoofje Oudenbosch.

  1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
    PREMIUM

    Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

    ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.