Volledig scherm
Wethouder Martien de Bruijn in speciaal fietstenue bij de lancering van de nieuwe toeristische website Ontdek R. © Florence Imandt

Toeristische site Rucphen Ondek R trekt in no time honderden bezoekers

SPRUNDEL - Molen De Hoop in Sprundel was dinsdagmiddag geen verkeerde plek om de nieuwe website Ontdek R (spreek uit ontdekker) te lanceren.

Het was daarbinnen een stuk koeler dan buiten en bovendien een relevante locatie omdat het gebouw en alle vrijwilligers beslist bijdragen aan de toeristische ontwikkeling van de gemeente Rucphen. 

Volledig scherm
Molen De Hoop in Sprundel was gisteren versierd met Ontdek R-banieren vanwege de lancering van de website www.ontdekr.nl © Florence Imandt

De nieuwe website Ontdek R, streek van bos en heide moet meer  mensen verleiden naar Rucphen te komen.

Volledig scherm
Beeld uit het promotiefilmpje waarmee ontdekr.nl werd gepresenteerd. © Florence Imandt

Ontdek R is een recreatief platform waarop gemeente en ondernemers samen laten zien wat voor moois Rucphen te bieden heeft aan avontuur, cultuur en natuur: activiteiten, evenementen, galeries, monumenten, fietsroutes, B&B's, campings et cetera. 

Quote

Ontdek R is een geslaagd product dat er gelikt uitziet

Martien de Bruijn, Wethouder gemeente Rucphen

De oprichting van het platform vloeit voort uit aanbevelingen van de rekenkamercommissie uit 2017. Die vond dat toeristisch Rucphen te weinig zichtbaar en vindbaar was. 

Volledig scherm
In de Rucphense bossen wordt veel gefietst. © Else Loof

,,We zijn toen in overleg gegaan met Studio Cel”, zei wethouder Martien de Bruijn, ,,en toen ging het snel. Zij creëerden een digitaal platform waarbij Rucphen wordt geprofileerd als streek. Dat werd in november gepresenteerd en nu staan we hier. bij de presentatie van een geslaagd product, dat weliswaar nog verder moet groeien, maar er gelikt uitziet.”

Volledig scherm
Wethouder Martien de Bruijn en Cees Mensen (rechts) bij de lancering website www.ontdekr.nl © Florence Imandt

Volgens Cees Mensen van Studio Cel zit er ook wel degelijk een visie achter het idee van Ontdek R. ,,De R staat voor de hele gemeente Rucphen (niet alleen de kern Rucphen), maar ook voor ruig, ruimte, relax, rust, routes en alle woorden die je maar kunt bedenken.”

Studio Cel houdt alle bezoekersbewegingen bij

 Vanaf nu begint de promotiecampagne voor de site, maar Studio Cel begint ook met het analyseren van onder meer de bezoekersbewegingen op de website. Binnen een paar minuten stond de teller dinsdagmiddag om half vier van nul op 150. Eind van het jaar komt het communicatiebureau met een volledige analyse. 

Volledig scherm
Molen De Hoop in Sprundel, een cultuur-historisch monument dat volgens de beheerstichting steeds meer bezoekers trekt door alle activiteiten die er op touw worden gezet. © Florence Imandt