Trots vervult Roosendaal, teleurstelling tekent Bergen op Zoom

videoROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Gepaste trots en blijdschap in Roosendaal, diepe teleurstelling in Bergen op Zoom. De publiekelijk gevoerde lobby onder aanvoering van burgemeester Frank Petter om het nieuwe Bravis ziekenhuis nabij knooppunt Zoomland te krijgen, heeft niet mogen baten. Roosendaal gaat er met de buit vandoor.

Quote

Bergen op Zoom voerde met verve een lobby om nieuw ziekenhuis op Zoomland te krijgen. Maar het stille Roosendaal hengelt het hospitaal binnen

,,We zijn honderd procent in de huid van Bravis gaan zitten en hebben van daaruit gefocust op een inhoudelijk zo sterk mogelijk voorstel”, aldus de Roosendaalse wethouder Toine Theunis die een pluim geeft aan het ambtelijk apparaat in zijn stad voor de kwaliteit van de uitgevoerde onderzoeken. Toch wil Theunis niet horen van een Roosendaalse overwinning. Het nieuwe ziekenhuis bij Bulkenaar langs de A58 moet de zorg voor de hele regio West-Brabant en Tholen borgen, wil hij maar zeggen.

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”