Trots vervult Roosendaal, teleurstelling tekent Bergen op Zoom

videoROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Gepaste trots en blijdschap in Roosendaal, diepe teleurstelling in Bergen op Zoom. De publiekelijk gevoerde lobby onder aanvoering van burgemeester Frank Petter om het nieuwe Bravis ziekenhuis nabij knooppunt Zoomland te krijgen, heeft niet mogen baten. Roosendaal gaat er met de buit vandoor.

Quote

Bergen op Zoom voerde met verve een lobby om nieuw ziekenhuis op Zoomland te krijgen. Maar het stille Roosendaal hengelt het hospitaal binnen

,,We zijn honderd procent in de huid van Bravis gaan zitten en hebben van daaruit gefocust op een inhoudelijk zo sterk mogelijk voorstel”, aldus de Roosendaalse wethouder Toine Theunis die een pluim geeft aan het ambtelijk apparaat in zijn stad voor de kwaliteit van de uitgevoerde onderzoeken. Toch wil Theunis niet horen van een Roosendaalse overwinning. Het nieuwe ziekenhuis bij Bulkenaar langs de A58 moet de zorg voor de hele regio West-Brabant en Tholen borgen, wil hij maar zeggen.

  1. CDA Halderberge: ‘Vervang de plakborden door hufterproof Trotters’

    CDA Halderber­ge: ‘Vervang de plakborden door hufter­proof Trotters’

    OUDENBOSCH - Bij de provinciale en waterschapsverkiezingen was het raak en nu weer. In Halderberge (en wellicht meerdere gemeenten) zijn de verkiezingsborden voortdurend doelwit van graffiti en over andere partijen geplakte posters van de rechts-extremistische groep Voorpost. Het geklieder begint de Halderbergse CDA-fractie danig de keel uit te hangen. De partij vraagt voor het college voor de volgende verkiezingen haar licht op te steken bij buurgemeenten, waar zogeheten Trotters geplaatst worden.