Tullepetaonse vuurdoop burgemeester Van Midden: ‘Ik heb nog nooit iets met carnaval gedaan!’

VideoROOSENDAAL - Traditioneel vond de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen in Roosendaal plaats bij café de 3 Weesgegroetjes in de Molenstraat. Het 11-11 ontbijt had dit jaar een extra bijzondere gast. Niemand minder dan de kersverse burgemeester van Roosendaal, Han van Midden schoof aan. 

Volledig scherm
Burgemeester Han van Midden van Roosendaal © Foto: video/Floyd Aanen

,,Ik heb nog nooit iets met carnaval gedaan. Dit is de vuurdoop!", zegt de burgemeester. Gekleed in kiel en boerenpet genoot Van Midden zichtbaar van het feestelijke ontbijt. ,,Ik verwacht een hele leuke en ontspannen dag met allerlei festiviteiten. Nu ontbijten en vanavond het wakker zingen van de Tullepetaon". 

Voorbereiding

,, Al die termen komen voor het eerst m'n mond uit. Dankzij de voorzitter van de carnavalsstichting (Cor Verbogt, red) ben ik goed voorbereid. Hij heeft mij alles uitgelegd". 

Quote

Al die termen komen voor het eerst m'n mond uit

Burgemeester Han van Midden over het Tullepetaonse carnaval

Kroegbaas Haroun Hijman is zeer vereerd met het bezoek van de nieuwe burgervader: ,,Han van Midden is letterlijk in ons midden vandaag. Het is ontzettend leuk dat hij er is. Bij zijn installatie zei de burgemeester dat hij snel Tullepetaon wil worden en daarom heb ik hem gelijk voor het ontbijt uitgenodigd".

  1. Kaartverkoop Tullepetaons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’
    PREMIUM

    Kaartver­koop Tullepeta­ons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’

    ROOSENDAAL - Het is pas zondag 26 januari, maar de kaarten gingen vandaag al in de verkoop. Het Tullepetaons Klûnen leeft in Roosendaal. Om precies 13.11 uur gingen de 3.500 kaarten in de verkoop bij de ijsbaan op de Markt. Een dik uur later waren alle kaarten weg. ,,Ik ben om 10.30 uur vertrokken thuis. Ik ben er een heel jaar mee bezig", zegt Desiree die vooraan stond en de eerste kaarten wist te bemachtigen.