Twee bevorderingen in Roosendaal
lintjesregenTwaalf inwoners van de gemeente Roosendaal ontvingen een koninklijke onderscheiding. Voor twee van hen was het de tweede keer, Jac Roeken en Cor Verbogt werden al eens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zijn bevorderd tot Ridder.
De onderscheidingen in gemeente Roosendaal:
Erik Borghouts (48), Nispen - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Borghouts was van 1990 tot en met 2005 actief bij het Sint Nicolaascomité in Wouw. Hij was actief achter de schermen maar speelde ook de hoogste rol. Sinds 1999 is hij speler en regisseur bij Toneelvereniging Onderling Kunstgenot in Nispen. Borghouts is ook secretaris van de Oranjestichting in Nispen en hij schrijft er regisseert al een aantal jaren de groep 8-musical van basisschool De Linde.
Jac Roeken (74), Nispen - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Jac Roeken kreeg in 2002 al een onderscheiding omdat hij twaalf jaar in de gemeenteraad zat. Nu is bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.Een greep uit zijn activiteiten: veertig jaar secretaris van de Oranjestichting Nispen, sinds 1975 vrijwilliger bij NSV Nispen, hij was voorzitter van de Caritas Stichting OLV en is of was voorzitter van Buurtbus Nispen, KBO Nispen en Gehandicaptenplatform RoGeP.
Ed van Bergen (42), Wouw - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Ed van Bergen is maatschappelijk een veelzijdig man. Hij was DJ bij de Wouwse Radio Omroep en sinds 1993 betrokken bij het Sint Nicolaascomité. Vele jaren was hij Zwarte Piet. Van Bergen is al een kwart eeuw vrijwilliger bij WV De Molenrijders en is betrokken bij de Muziekfeesten en Harmonie en Malletkorps Oranje. Wouw kent het ook als lid van Wouws Bont en van de brandweer en als prins carnaval.
Guus Siebelink (79), Wouw - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Siebelink zat van 1960 tot 2002 in diverse werkgroepen van het kerkbestuur en was tot 2002 betrokken bij de Stichting Orgelfonds Wouw. Maar het dorp kent hem vooral als vaste organist van het Lambertuskoor. Een functie die hij al sinds 1957 vervult. Het bijzondere van deze prestatie is de lange duur van zijn inzet en de gedrevenheid om een hoge kwaliteit van orgelspel te realiseren.
Pim van Reusel (68), Roosendaal - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Een lange lijst met functies van Pim van Reusel. Hij zat bij de Internationale Jeugdronde en was bevelvoerder bij de brandweer. Van Reusel is chauffeur van de hofauto van prins carnaval en was lid van de steunfractie van de Nieuwe Democraten. Hij is verder onder meer trainer, gastheer, vliegveld coördinator en vrijwilliger van de telefooncirkel van het Ministerie van Defensie.
Cees Sitters (68), Roosendaal - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Van 2002 tot 2007 was Sitters regio-penningmeester van de Borstkankervereniging Nederland (BVN), de vereniging voor borstkankerpatiënten en erfelijk belasten. En sinds 2005 is hij betrokken bij KWF Kankerbestrijding in Roosendaal. Hij coördineert elk jaar de collecte van begin tot eind. Die levert gemiddeld zo’n 23.000 euro op. En hij regelt de collecte bij begrafenissen en crematies. Ook goed voor 18 mille.
Frédérique Assink (67), Roosendaal - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Wie Frédérique Assink zegt, zegt bibliotheek. Van 2009 tot vorig jaar was ze directeur van de bibliotheek in West-Brabant. Ze begeleidde twee fusies, zette jongeren aan tot lezen en zette de reorganisatie op. Daarnaast was ze onder meer lid van de Klachtencommissie van het NICAM (Nederlands Instituut Audiovisuele Media) en was ze voorzitter van het Brabants Netwerk Bibliotheek Cubiss. Ze is lid van de Rotary en betrokken bij Alpe d’HuZes.
Ton Jooren (70), Roosendaal - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
In 1985 meldde Jooren zich na een carrière als keeper aan als vrijwilliger bij RSC Alliance en dat bleef hij tot 2014. Hij was jeugdtrainer en zette de keeperstraining voor de jeugd op. Jooren was lid van de klusploeg en de activiteitencommissie van Alliance en drie jaar bestuurslid. Bovendien is hij sinds 2003 vrijwilliger bij de Vereniging Horeca Oude Markt en bij de Stichting Vriendenclub Zegge.
Carel Suijkerbuijk (75), Roosendaal - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Suijkerbuijk was 25 jaar onbezoldigd examenbegeleider op de Streekschool in Bergen op Zoom. Daarnaast is hij sinds 1974 lid en voorzitter van het IQ Aarmoeinieke. Hij organiseerde onder meer het jaarlijkse retraiteweekend en de buffetten en barbecues. Suijkerbuijk was lid van het feestcomité van de St. Janskerk en is vrijwilliger bij de OL Vrouwekerk. Ook is hij buurtpreventist.
Mayra Suijkerbuijk-Pocornie (75), Roosendaal - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Inderdaad, de echtgenote van Carel Suijkerbuijk. Ze is ook buurtpreventist en is sinds 2008 voorzitter van damessociëteit Vivace. Voorts is ze sinds 1974 actief als vrijwilliger van de St. Norbertusparochie (v/h St. Jan) en bij Social Klus, bij WijZijn Traverse/Wonen Plus en Het Punt/Allee Wonen. Per week bezoekt zij ongeveer drie kwetsbare mensen die een of meerdere hulpvragen hebben.
Jan van Pul (64), Roosendaal - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Voor Roosendaal is Jan van Pul de man van de Praxis. Hij had vier winkels in West-Brabant en voerde als ondernemer een sociaal personeelsbeleid. Won in 2018 de Business Award. Van 1997 tot 2012 was hij voorzitter van Praxis Aangesloten Bedrijven en hij was voorzitter van de Roosendaalse Ondernemers Federatie. Van Pul was nauw betrokken bij carnaval, Hockeyclub De Pelikaan, de Voedselbank, de Stratos Club en De Kring.
Cor Verbogt (69), Roosendaal - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
In 2006 werd Verbogt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij twaalf jaar in de gemeenteraad zat. Nu is hij bevorderd tot Ridder. Onder meer omdat hij daarna het initiatief nam tot het boek ‘Tien Tullepetaonse Oogheden’ en de oprichting van kunstwerk De Trommelaeren op de Nieuwe Markt. Verbogt was voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal, van de stichting Frans van der Groen en van de stichting 750 Jaar Roosendaal.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Willebrorder (31) die mogelijk met opzet man aanreed, móet volgende keer op zitting verschijnen
Sint Willebrord -
PREMIUMMet video1
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
PREMIUM
Kamp van Koningsbrugge-avontuur eindigt al snel voor Marty: ‘Heel lullig, dikke pech’
Hij hongerde zichzelf uit om tijdens het programma zonder eten te kunnen, trainde met zware rugzakken en bereidde zich mentaal voor. Marty Konings (31) uit Sint Willebrord was helemaal klaar voor zijn deelname aan Kamp van Koningsbrugge.Sint Willebrord -
PREMIUM13
Energiemarkt verandert: ‘Juiste moment om over te stappen heeft met je persoonlijkheid te maken’
Dalende energieprijzen, een hogere opzegboete per 1 juni en na lange tijd bieden energieleveranciers weer vaste contracten aan. De energiemarkt verandert, maar wat is nu wijsheid om te doen? Voor meerdere jaren een vast contract tekenen, of toch even wachten in de hoop dat de prijzen nog verder dalen? Twee experts geven hun advies. ,,Momenteel heb je nog niet heel veel keuze in energiecontracten, maar ik verwacht dat dit vanaf 1 juni wel komt.” -
PREMIUM
Nicoline hield Sprundel veertig jaar in beweging, maar nu gaat het gymboek dicht
SPRUNDEL - Een enkel in het gips, zwangerschappen en zelfs een schedelbasisfractuur konden niet beletten dat Nicoline Franken veertig jaar bijna wekelijks gymles gaf in Sprundel. Deze week trok ze daarvoor het laatst haar sportkleding aan.Sprundel
-
Vierdaagse Oud Gastel onder nieuwe organisatie meteen succes met 400 deelnemers
Oud Gastel -
-
-
PREMIUM8
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
Vandaag is de laatste dag dat banken nog acceptgiro’s verwerken. Vanaf morgen is de betaalmethode definitief verleden tijd. Waarom verdwijnt de acceptgiro en wat zijn andere opties? Dat vragen we aan Berend Jan Beugel van de Betaalvereniging en Jurriën Beerda van ouderenorganisatie ANBO. ,,Veel consumenten realiseren zich niet dat er ook een alternatief is.” -
De Kwestie
‘Alle creativiteit zonder dogma's nodig’ in de strijd tegen woningnood, menen lezers
Het bouwtekort aan woningen loopt alsmaar verder op. Gemeenten en corporaties grijpen in. De meeste lezers die reageren vrezen niet dat een legertje bezwaarmakers opstaat en de boel verder vertraagt. Oplossingen die aangedragen worden zijn divers.Roosendaal