Volledig scherm
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Twee jaar cel geëist tegen Roosendaler voor groothandel in drugs

BREDA/ROOSENDAAL - Tegen Said A. (38) uit Roosendaal is vrijdag bij de rechtbank in Breda twee jaar cel geëist. De man bekende dat hij drugs dealde. Officier van justitie Rob Rammeloo denkt dat A. vooral drugs verkocht aan dealers. Bovendien had A. een enorme hoeveelheid drugs in huis.

A. werd gepakt nadat in België mannen met drugs waren betrapt. Eén van hen was drugsdealer. Toen de Vlaamse veldwachters de telefoon van die man onderzochten, stuitten ze op twee Nederlandse telefoonnummers en die leidden weer naar Said A. ‘Bij die man kun je alle drugs krijgen die je wil’, luidde het verhaal.

Bekentenis

Op 31 mei 2017 deed de politie een inval in de woning in de De Genestetlaan. Daar lag zo’n drie kilo aan harddrugs en dik vijf kilo softdrugs. Cocaïne, speed, heroïne, mdma, lsd, hasj, ghb en wiet. Ook vond de politie achter isolatieplaten 30.000 euro contant geld. Zowel Said A. als zijn vrouw werd opgepakt. Hij beriep zich in eerste instantie op z’n zwijgrecht, maar vrijdag bekende hij bij de rechtbank bijna de hele handel, al liet hij nog altijd niet het achterste van zijn tong zien.

De vrouw wordt verdacht van het bezit van de drugs, omdat ze wist dat de drugs in huis lag. Tegen haar werd een taakstraf geëist van 240 uur.

Binnenkort uitspraak

Advocaat Marco Bos vroeg om een kortere gevangenisstraf voor de man. Hij vond bovendien dat de officier niet had mogen laten meewegen dat A. aan buitenlanders verkocht. ,,Of je zet dat op de tenlastelegging en dan hebben we het erover.’' Hij wees bovendien op lagere straffen in vergelijkbare zaken en op de lange tijd die het duurde voor de zaak bij de rechtbank werd behandeld. Hij vroeg vrijspraak voor de vrouw.

De rechtbank doet 1 november uitspraak.

  1. Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding
    PREMIUM

    Zes vragen over dronken Bulgaar die babyleven verwoestte door aanrijding

    OUDENBOSCH - Een Bulgaar wordt ervan verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte. Tegen de man werd woensdag 108 dagen celstraf geëist, waarvan 50 dagen voorwaardelijk. Als de rechter die eis toewijst lijkt de kans klein dat de Bulgaar zijn straf moet uitzitten. Hij is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.