Tweede nostalgische kermis in Roosendaal geopend door wethouder op mini fietsje

VIDEOROOSENDAAL - De tweede nostalgische kermis in het centrum van Roosendaal is woensdagmiddag geopend door wethouder Lok. Lok opende de kermis in de spiegeltent op een mini fiets samen met  UniQcycle, een fietsact.

De kleurige fietsact UniQcycle maakte de opening erg spectaculair en trad nog verschillende keren op tijdens de kermis.

Volledig scherm
Tweede nostalgische kermis in Roosendaal geopend door wethouder Cees Lok op mini fietsje. Still uit video Alfred de Bruin © BN DeStem
Volledig scherm
De kleurige fietsact UniQcycle maakte de opening erg spectaculair en trad nog verschillende keren op tijdens de kermis. Foto Alfred de Bruin © BN DeStem

Na het succes van vorig jaar met Roosendaal 750 jaar is de grootste nostalgische kermis van Nederland groter dan vorig jaar met maar liefst 36 attracties. Tot en met maandag 22 april loopt er een lang lint met antieke attracties over de Markt, de Bloemenmarkt en het Tongerloplein. 

Nieuw dit jaar is een voordeelkaart, waarvan er 1000 beschikbaar zijn. Voor 25 euro bij alle 36 deelnemende attracties een rit maken of korting krijgen. De duizend voordeelkaarten zijn te koop als ze nog niet uitverkocht zijn in de spiegeltent of bij de VVV.

In de nostalgische Spiegeltent uit 1947 is voor de bezoekers dit jaar een uitgebreid gevarieerd programma. In het Oude Raadhuis staat de miniatuurkermis, die elke dag gratis is tijdens de openingsuren. 

Volledig scherm
De kleurige fietsact UniQcycle maakte de opening erg spectaculair en trad nog verschillende keren op tijdens de kermis. Foto Alfred de Bruin © BN DeStem
  1. Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwenwielrenners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiedenis’
    PREMIUM

    Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwen­wiel­ren­ners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiede­nis’

    Hij is bescheiden en hoeft niet in de belangstelling te staan. ,,Het gaat om de sporter. Niet om mij. Ik ben maar een klein radartje in het grote geheel.” Toch hebben de handen van Ruud Zijlmans (53) uit Roosendaal de spieren van wielertoppers in vorm gemasseerd. Hij stond aan de finish om Annemiek van Vleuten op te vangen toen ze een paar weken geleden de wereldtitel pakte in Engeland.