Grote drukte vier jaar geleden aan de Kade van Oudenbosch bij de intocht van sinterklaas. Toen zwarte pieten. Hoe dat nu is, blijft tot 14 november een verrassing.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote drukte vier jaar geleden aan de Kade van Oudenbosch bij de intocht van sinterklaas. Toen zwarte pieten. Hoe dat nu is, blijft tot 14 november een verrassing. © Peter Braakmann/Pix4Profs

Twijfels over de intocht van de Sint: ‘Hoe we het precies gaan doen, weten we pas later’

HALDERBERGE/RUCPHEN - Nog drie weken, en dan doet de Sint weer zijn intrede in Nederland. De discussie over zwarte of roetveegpieten is nog niet voorbij, maar actueler is nu de vraag of de intocht toegankelijk is voor iedereen of moet er een QR-code getoond worden?

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?