Volledig scherm
Pulling in Oudenbosch in 2016. © Gerard van Offeren

Twintigste editie Tractorpulling Oudenbosch is haast perfect festival

OUDENBOSCH - Lovende woorden van de NTTO over de staat van de twee kleibanen. Zo'n 400 deelnemers uit Nederland en België, uitstekende ambiance, sfeer en strijd. Ruim 2.000 bezoekers die het meemaakten. De twintigste editie van Tractorpulling Oudenbosch in de polder aan de Langeweg is een groot succes geworden. Vrijdag en vooral zaterdag ging het helemaal los.

Zoals gebruikelijk krullen grote, donkere rookwolken boven het pullingterrein. Uiteraard voorzien van de nodige decibellen. Op de inschrijfavond van 1 juni staan alle beschikbare 400 mogelijke deelnemers in no time op een lijst. De organiserende KPJ weet dan in feite al dat het een succes gaat worden. Als dan het weer tegen die tijd meevalt, zit het goed. 

En het zat goed. Voorzitter Rik van den Brand en het goed bespraakte bestuurslid Marien Scheepers stralen er helemaal van. Met niet minder dan 85 leden zorgen ze voor een haast perfect festival. ,,We zijn vanaf vorige week zaterdag bezig geweest om vooral de kleibanen nat te houden. Vanwege het groot aantal bezoekers hebben we een grotere tent geplaatst, de indeling van het terrein wat veranderd en foodtrucks, drankwagens, toiletten, springkussen en rijplaten neergezet. We vinden het als KPJ heel erg mooi om samen met elkaar zoiets moois te organiseren."

Ideaal festivalterrein

Ria van de Riet van de NTTO was lovend over de staat van de banen. En het omliggende weiland is in ideale conditie als festivalterrein. Vrijdag was het al druk bij de landbouwklasse en de kwalificatie voor het NK in de farm-stock klasse. Wel moest door de regen twee keer een zeil gelegd worden.

Zaterdag was het grote geweld aan de beurt met hypropullers en agrisport. Daarop volgend natuurlijk een drukke afterparty, met muziek van de Bijtels. Het publiek lijkt zich prima te vermaken onder het genot van de geur van rode diesel, friet en beenham. Marieke Mulders uit Oud Gastel past tijdens het grote geweld even op de kleine kinderen en zit op de tribune. ,,De mannen staan bij het hek. Leuk om hier zoveel vrienden en bekenden te zien. Als de mannen het goed vinden gaan we rond 21.00 uur naar huis vanwege de kinderen. Maar dat is nog even afwachten."