Volledig scherm
De apart verpakte winegums van Red Band. © Greenpeace

Verpakking winegums in de race voor titel Mispaksel van Greenpeace

ROOSENDAAL - De per stuk verpakte suikervrije winegums van Red Band zijn genomineerd voor de Mispaksel-trofee van Greenpeace.

Dit is de verkiezing voor 'de meest onzinnige en onnodige plastic voedselverpakking', aldus Greenpeace.

Meike Rijksen van Greenpeace: ,,Als je boodschappen doet, wordt je opgezadeld met een enorme berg wegwerpplastic. Vaak totaal overbodig, terwijl er nog steeds elke minuut een vuilniswagen plastic in onze oceanen belandt. Met deze verkiezing vragen we aandacht voor de belachelijke hoeveelheid wegwerpplastic in de supermarkt en roepen we voedselbedrijven op om minder plastic te gebruiken." 

Theezakjes

Andere genomineerden zijn de los verpakte winterpenen van AH, de avocado's van Jumbo die in een plastic bakje in een plastic zakje zijn verpakt en de noedels van Unox, waarbij alle ingrediënten in plastic zakjes gaan. Ook de in PET-plastic verpakte Pickwick-theezakjes doen een gooi naar de titel.

Red Band in Roosendaal heeft nog niet gereageerd op de nominatie. 

  1. Springbulten crossterrein Oude Bredasepostbaan moeten met de grond gelijk gemaakt worden
    PREMIUM

    Springbul­ten crosster­rein Oude Bredase­post­baan moeten met de grond gelijk gemaakt worden

    HOEVEN - Een crossterrein met springbulten en schuine bochtheuvels aan de Oude Bredasepostbaan in Hoeven moet op last van de gemeente met de grond gelijk gemaakt worden. Een buurtbewoner tekende bezwaar aan tegen het crossen met motoren en quads op een weiland in eigendom van de familie Van der Donk. De hindernissen moeten binnen drie maanden verwijderd zijn, anders legt de gemeente een dwangsom van 1000 euro op.