Volledig scherm
De apart verpakte winegums van Red Band. © Greenpeace

Verpakking winegums in de race voor titel Mispaksel van Greenpeace

ROOSENDAAL - De per stuk verpakte suikervrije winegums van Red Band zijn genomineerd voor de Mispaksel-trofee van Greenpeace.

Dit is de verkiezing voor 'de meest onzinnige en onnodige plastic voedselverpakking', aldus Greenpeace.

Meike Rijksen van Greenpeace: ,,Als je boodschappen doet, wordt je opgezadeld met een enorme berg wegwerpplastic. Vaak totaal overbodig, terwijl er nog steeds elke minuut een vuilniswagen plastic in onze oceanen belandt. Met deze verkiezing vragen we aandacht voor de belachelijke hoeveelheid wegwerpplastic in de supermarkt en roepen we voedselbedrijven op om minder plastic te gebruiken." 

Theezakjes

Andere genomineerden zijn de los verpakte winterpenen van AH, de avocado's van Jumbo die in een plastic bakje in een plastic zakje zijn verpakt en de noedels van Unox, waarbij alle ingrediënten in plastic zakjes gaan. Ook de in PET-plastic verpakte Pickwick-theezakjes doen een gooi naar de titel.

Red Band in Roosendaal heeft nog niet gereageerd op de nominatie. 

  1. Fotogroep West-Brabant exposeert voor het eerst in sterrenschool De Schittering Oudenbosch

    Fotogroep West-Bra­bant exposeert voor het eerst in sterren­school De Schitte­ring Oudenbosch

    OUDENBOSCH - Decennia lang hield de Fotogroep West-Brabant haar jaarlijkse expositie in de Pauluskerk van Oudenbosch. De kans dat de amateurfotografen eerdaags op straat komen te staan, deed het bestuur besluiten een alternatieve locatie te zoeken. ,,Die hebben we gevonden op de prachtige zolderruimte van sterrenschool De Schittering‘’, zegt secretaris Toon Erkelens van de fotogroep. Vandaag en morgen kan iedereen de jaarproductiviteit bewonderen.