Verwarring: Kun je nu wel of niet stemmen in het NS-station in Roosendaal?

ROOSENDAAL - Kun je woensdag nu wel of niet stemmen in het NS-station in Roosendaal? Op de lijst van stembureaus die op de website van NS staat, prijken zo'n zestig stations, maar niet die van Roosendaal. 

Volledig scherm
Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 stond er een tijdelijke unit op het Stationsplein waar een stembureau in gevestigd was. © Peter van Trijen

Terwijl de site van de gemeente het station juist wel als stembureau opvoert. "Roosendaal staat niet op onze lijst, dus in het station zelf kunnen reizigers niet terecht om te stemmen", laat een NS-woordvoerster weten. 

Haar collega bij de gemeente meldt dat de aanvraag wel degelijk is ingediend. "De reactie was dat we niet in de stationshal terecht kunnen vanwege een dansvoorstelling. Daarom zetten we een portacabin neer op het Stationsplein, vóór het station. Iedereen kan hier terecht tussen 7.30 en 21.00 uur", aldus de gemeentewoordvoerder. Van een dansvoorstelling is woensdag geen sprake. 

"We hebben het deel van de hal dat altijd werd gebruikt voor het stembureau verhuurd en daarom kan er geen gebruik van worden gemaakt", aldus NS. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement