Volledig scherm
De gemeenten gaan controleren op huisvesting van arbeidsmigranten. © Thinkstock

VLP-motie arbeidsmigranten in Nispen van tafel geveegd

NISPEN - Een motie van oppositiepartij VLP om de huisvesting van arbeidsmigranten in het vroegere Parkhotel Zonneland in Nispen te begrenzen op maximaal 51 arbeiders, is donderdagavond door de gemeenteraad van tafel geveegd. Alleen de VLP zelf stemde voor.

Wethouder Toine Theunis betitelde de motie, verwijzend naar het bestemmingsplan, als juridisch onuitvoerbaar. Raadslid John Hertogh zei dat de VLP het liefst nul arbeidsmigranten wil in Nispen, maar dat die optie niet haalbaar is. Bij een aantal van 51 werkers is een procedure nodig waarbij omwonenden bezwaar kunnen maken, aldus de VLP. 

Hertogh vond het niet te verkopen dat de gemeente bij eerdere initiatieven voor Zonneland permanente bewoning niet toestond, terwijl dat er nu wel van lijkt te komen. Theunis bestreed dat permanente bewoning wordt toegestaan, maar kon niet uitsluiten dat migranten straks 'twee tot drie jaar' in Nispen verblijven. D66 deed een oproep aan de gemeente om geen grote logistieke bedrijven meer aan te trekken. ,,Die bieden alleen werk voor laaggekwalificeerd personeel. Liever kleinere bedrijven met banen voor beter opgeleide mensen.''

  1. Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’
    PREMIUM

    Reünie Den Duysent Vresen en Elke's Pub: ‘Once upon a time in Roosendaal’

    ROOSENDAAL - Ze zijn wat zwaarder, wat grijzer en die wilde haren zijn ze vaak letterlijk kwijt. Maar de herkenning is er, zaterdagmiddag bij de reünie van Elke’s Pub en Den Duysent Vresen. Bij de Moriaan komen oud-bezoekers, medewerkers en muzikanten samen om herinneringen op te halen aan de roemruchte cafés waar ze in de jaren zeventig kind aan huis waren. ,,Once upon a time in Roosendaal’', verzucht Kees Luijkx, de uitbater van destijds.