Volledig scherm
PREMIUM
Een van de mooist onderhouden begraafplaatsen in de regio is de protestantse begraafplaats in de Lange Brugstraat in Etten-Leur. © Pix4Profs/René Schotanus

Weekend van de begraafplaats ‘leeft’ nog niet in West-Brabant

SINT WILLEBRORD/OUDENBOSCH - Achter elk graf schuilt een verhaal. Begraafplaatsen bevatten vaak een schat aan bijzondere anekdotes. In het jaarlijkse Weekend van de Begraafplaats vertellen medewerkers verhalen over grafstenen, gebouwen en het kerkhof zelf. In West-Brabant is de animo voor de open dagen echter lauw. Op twee plaatsen zijn activiteiten.

De landelijke organisatie van begraafplaatsen wil het publiek vertrouwder maken met alle aspecten van een begraafplaats. Tegelijkertijd kampt vrijwel elke geloofsgemeenschap met teruglopend aantal begrafenissen. Steeds meer mensen kiezen voor crematie. Toch blijven dodenakkers wel de plaatsen waar mensen tot rust komen, ruimte is voor bezinning of om overleden dierbaren te gedenken.

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.