Volledig scherm
Cyara Hermsen en Jose Miguel Belloque Vane op de dansvloer van het WK Veldhoven. © Dutch Dance

Wereldkampioenen linedance dansen het NK als thuiswedstrijd

OUDENBOSCH - De Oudenbossche danser José Miguel Belloque Vane wist afgelopen week zijn wereldtitel met succes te verdedigen. De linedancer hoefde ditmaal niet ver van huis zijn linedance-kunsten te laten zien. Het WK was nu in Veldhoven in plaats van Lag Vegas. Net als toen kwam de linedancer annex tegelzetter uit in de hoogste categorie: Megastar Male.

José Miguel Belloque Vane voegde een nieuwe titel aan zijn palmares toe. Naast wereldtitels ontving hij vorig jaar ook de award voor 'Improver Dance of the year'. en was hij genomineerd voor de Halderbergse cultuurprijs.

NK linedancen in Bosschenhoofd

Het bleef in Oost-Brabant niet bij die ene wereldtitel voor Belloque Vane. Ook plaatsgenote Cyara Hermsen werd tweevoudig wereldkampioen. Hermsen kwam uit in de divisie Proam Adult Novice Female en Line Adult Novice Female. Beide dansers komen uit voor de Oudenbossche Dutch Dance Academy. Een mooie opsteker voor de vereniging is bovendien de toewijzing van het Nederlands kampioenschap linedance. Van 19 tot en met 21 oktober is de crème de la crème van de vaderlandse linedance-scene bijeen in Hotel de Reiskoffer in Bosschenhoofd, waar dansvloer met alle bijkomende faciliteiten wordt ingericht.

Crystal Boot Awards

De kersverse wereldkampioenen zullen daar ook mee doen. Het Oudenbossche team behaalde in Veldhoven met Claudia Reichart en Manon Thieme nog eens vier tweede plaats. Patricia Tazelaar en Christina Boudewijns gingen er met een derde plaats vandoor. De Dutch Dance Academy-leden worden getraind door Roy Verdonk, die ook enkele buitelandse deelnemers coacht. Door zijn successen is de choreograaf genomineerd voor de Crystal Boot Awards. Het zijn de 'Golden Globes' voor de line dance wereld, waarvan choreografen en instructeurs wereldwijd dromen. 

Maandag 15 januari aanstaande zal Verdonk zijn pupillen huldigen op de trainingsavond in het Partycentrum aan de Zandeweg. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement