Volledig scherm
Afriana Foundation kreeg 2500 euro van Kiwanisclub © geen

Wiener Sangerknaben volgend voorjaar naar Oudenbosch

OUDENBOSCH/RUCPHEN - Niet alleen het Don KosakenChor Russland komt naar de Oudenbossche basiliek voor een kerstconcert, de Kiwanisclub Halderberge/Rucphen is er ook in geslaagd de Wiener Sangerknaben naar Nederland te halen.

President Piet Derks kondigde trots beide concerten aan op de jaarlijkse oesterparty in de restauranttuin van Le Jardin in Rucphen. Zo'n 200 mensen deden zich tegoed aan deze en andere zeevruchten. 

Tijdens het eetfestijn reikte Derks samen met burgemeester Marjolein van der Meer Mohr twee cheques uit. De Afriana Foundation van Nicol van Elteren kon rekenen op een bedrag van 2500 euro, de  Cliniclowns op 1000 euro. Het tweede bedrag is ter ondersteuning van optredens van de clowns voor dementerende ouderen. 

Het kerstconcert van Don KosakenChor, onder leiding overigens van Nederlander Marcel Verhoeff, is op 12 december. De beroemde Wiener Sangerknaben zijn voor een eenmalig concert in Nederland op 11 maart 2020 te horen en zien in de basiliek. De kaartverkoop voor het Russische koor is inmiddels begonnen.

Volledig scherm
Cliniclowns ontving 1000 euro. © geen