Wim van den Broek, naamgenoot van de verslaggever in de met eigen middelen aangelegde tuinen rondom woonvoorziening Kerkakkers.
Volledig scherm
Wim van den Broek, naamgenoot van de verslaggever in de met eigen middelen aangelegde tuinen rondom woonvoorziening Kerkakkers. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Wim (71) en zijn vrouw werkten in de zorg. Nu wonen ze in het penthouse van een woonzorgcomplex

RUCPHEN - Als gepensioneerd verpleegkundige op de ambulance kan Wim van den Broek (71) zich goed inleven in de hectische maanden waar zijn huidige collega's in coronatijd mee geconfronteerd zijn. Het virus kwam ook dichtbij toen vijf bewoners uit hun wooncomplex Kerkakkers besmet raakten met het virus. Twee van hen overleden korte tijd later. 

  1. Meseret (19): ‘In winkels in Roosendaal lopen ze achter mij aan. Ze zijn bang dat ik pik, omdat ik zwart ben’
    PREMIUM

    Meseret (19): ‘In winkels in Roosendaal lopen ze achter mij aan. Ze zijn bang dat ik pik, omdat ik zwart ben’

    ROOSENDAAL - Meseret Mehari is 19 jaar en kwam vijf jaar geleden als vluchteling met haar moeder uit Eritrea naar Nederland. ,,Als ik in Roosendaal ga winkelen word ik elke keer achterna gelopen door een winkelmedewerker. Die vraagt dan wat ik ga doen. Ze zijn bang dat ik iets pik omdat ik zwart ben. Dat voel ik aan alles. Niemand spreekt het uit, maar het voelt voor mij wel zo”, zegt Mehari.