Volledig scherm
De beoogde locatie van het zonnepark in Wouw. © Google Maps

Wouw stopt met co-creëren over zonnepark: ‘We laten het nu verder aan de politiek’

WOUW - Een grote groep inwoners van Wouw heeft geen vertrouwen meer in het inspraakproces (co-creatie) over de komst van een zonnepark ten noorden van het dorp. Dat bleek dinsdagavond na een zoveelste inspraaksessie in De Geerhoek in Wouw.

,,Wij hebben zes keer bij elkaar gezeten, maar zijn niet overtuigd dat het park kan worden aangelegd met behoud van zichtlijnen en reliëf van het natuurlandschap", zegt Marc van Oers, woordvoerder namens de omwonenden. 

Niet verder

Van Oers is er klaar mee. ,,Wij zijn er met een positieve grondhouding ingegaan wetende dat we een wrang gevoel hadden over de locatie. We rekenen nu op de Roosendaalse politiek dat ze tot goede inzichten komen". 

Het Duitse Kronos Solar wil 16 hectare groot zonnepark in de oksel van Het loopje en de Smalle Beek in gebied De Donken ten noorden van het drop plaatsen.

Aanpassingen

Het Duitse bedrijf kwam dinsdagavond nog wel met aanpassingen aan het bestaande plan dat eerder besproken is met de Wouwenaren. Zo worden de panelen niet 2,5 meter maar 2 meter hoog en worden er extra fruitbomen geplaatst om de inkijk op het zonnepark te belemmeren. 

Veel weerstand

De vijftien aanwezige omwonenden waren niet positief te krijgen. ,,Jullie leggen een fabrieksdak in de natuur, dat is in mij ogen het landschap verprutsen", zei een man achter in de zaal. Andere mensen zaten met hun armen over elkaar met hun hoofd te schudden als de man van Kronos sprak. 

Kwart eeuw

Het zonnepark buiten Wouw ligt er voor 25 jaar. Dat is zo afgesproken met projectontwikkelaar Kronos Solar. Over een kwart eeuw moet alles in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht. 

Wanneer het voorstel voor het zonnepark in de gemeenteraad komt is nog niet bekend. 

  1. Heimolen krijgt snel horecavoorziening

    Heimolen krijgt snel horecavoor­zie­ning

    Rucphen - De Rucphense Heimolen begint binnenkort aan een nieuwe toekomst. ,,De bouw van het horecadeel begint zo spoedig mogelijk. Binnen enkele maanden’’, meldt Ton Jaspers, die samenwerkt met Peter Jansen. Hun plannen gaan uit van een toegevoegde horecavoorziening, die gebruik gaat maken van het meel dat de molen levert. Voor pannenkoeken of pizza’s; zelfs bier is een mogelijkheid. De anderhalve eeuw oude rijksmonument blijft zoals het is.