Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen Pertijs Lokaal H. Bosschenhoofd

Zorgvuldige zoektocht naar nieuwe burgemeester Halderberge

OUDENBOSCH - Halderberge gaat behoedzaam op zoek naar een nieuwe burgemeester. De gemeente zit sinds woensdag zonder. Jobke Vonk-Vedder verklaarde via social media dat ze om gezondheidsredenen het bijltje erbij neerlegt.

Jurgen Pertijs is waarnemend raadsvoorzitter en ook voorzitter van de vertrouwenscommissie. Drie jaar terug mocht hij na de sollicitatieprocedure de naam van de nieuwe burgemeester bekend maken en de installatievergadering voorzitten. Nu is het Bosschenhoofdse raadslid van Lokaal Halderberge woordvoerder over de vervolgprocedure. Hij hoopt met de vertrouwenscommissie, waarin de zes fracties zijn vertegenwoordigd, spoedig af te reizen naar het provinciehuis in Den Bosch. 

  1. Heimolen krijgt snel horecavoorziening

    Heimolen krijgt snel horecavoor­zie­ning

    Rucphen - De Rucphense Heimolen begint binnenkort aan een nieuwe toekomst. ,,De bouw van het horecadeel begint zo spoedig mogelijk. Binnen enkele maanden’’, meldt Ton Jaspers, die samenwerkt met Peter Jansen. Hun plannen gaan uit van een toegevoegde horecavoorziening, die gebruik gaat maken van het meel dat de molen levert. Voor pannenkoeken of pizza’s; zelfs bier is een mogelijkheid. De anderhalve eeuw oude rijksmonument blijft zoals het is.