In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Bij schoonheidsspecialiste Ilse (25) komen mensen helemaal tot rust: ‘Soms ben ik bijna een soort psycholoog’
  PREMIUM
  starters

  Bij schoon­heids­spe­ci­a­lis­te Ilse (25) komen mensen helemaal tot rust: ‘Soms ben ik bijna een soort psycholoog’

  Ooit had ze zelf last van een onzuivere huid. Tijdens de bezoekjes aan de schoonheidsspecialist bedacht Ilse van Rumpt (25) uit Stad aan ‘t Haringvliet: dit wil ik ook. En zo geschiedde. Ze volgde een opleiding, werkte een tijdje in vaste dienst bij een salon en is inmiddels voor zichzelf begonnen. Met Pure by Ilse verzorgt ze bijvoorbeeld (gezichts)behandelingen, huidverbetering, manicure, pedicure en massages.
 1. Spotifylijst voor de Rotterdamse reiziger, gemaakt door - jawel - de RET: ‘Muziek voor onderweg’

  Spotify­lijst voor de Rotterdam­se reiziger, gemaakt door - jawel - de RET: ‘Muziek voor onderweg’

  Tijdens een rit op lijn 183 door IJsselmonde luisteren naar het favoriete nummer van de buschauffeur? Dat kan. De RET komt met een eigen Spotify-account. Van soul en blues tot dancemuziek en Nederlandse hits: de keuze is reuze in de verschillende afspeellijsten. ,,Omdat luisteren naar muziek en reizen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden”, zeggen initiatiefnemers Rens en Maarten.
 2. Parkinsonpatiënt Jan bedwingt met dochter Lotte het Pieterpad: ‘Zonder haar zou ik het niet kunnen’
  PREMIUM

  Parkinson­pa­tiënt Jan bedwingt met dochter Lotte het Pieterpad: ‘Zonder haar zou ik het niet kunnen’

  Parkinson of niet, Vlaardinger Jan van Hasselt (56) rijdt samen met zijn dochter Lotte (22) vanaf maandag in acht etappes van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Limburg. 450 kilometer op de Elliptigo, een combinatie van hardlopen en fietsen. ,,Eigenlijk wilde ik door heel Nederland rijden, maar mijn familie verklaarde me voor gek omdat ik net ben geopereerd”, zegt Van Hasselt.