Volledig scherm
Een impressie van het Collectiegebouw van Boijmans van Beuningen. © MVRDV

010 Debat: DePot Boijmans nieuw icoon of miskleun?

LIVE TWITTERIs het DePot een nieuw icoon of een miskleun? Die vraag staat vanavond centraal in het volgende 010 Debat, georganiseerd door het AD Rotterdams Dagblad, LOKAAL en Nationale-Nederlanden. Volg het debat live op Twitter en praat via #010debat.

poll

Is het DePot een nieuw icoon of miskleun?

  • Nieuw icoon (67%)
  • Miskleun (33%)
60 stemmen

Onder anderen Sjarel Ex (Boijmans), Jelle Reumer (Natuurhistorisch Museum), Eric Dullaert (programmamanager cultuurimpulsen) en oud-wethouder Joop Linthorst met elkaar in debat in het Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café bij Rotterdam Centraal.

Stadsbestuur
Het Rotterdamse stadsbestuur schaarde zich vorige week achter de plannen van Museum Boijmans Van Beuningen voor de bouw van een collectiegebouw in het Museumpark. Van de gemeente wordt een investering verlangd van 35 miljoen euro. De resterende 15 miljoen voor de bouw van het DePot van architect Winy Maas komt voor rekening van de Stichting Verre Bergen.

Het besluit van het Rotterdamse stadsbestuur om in te stemmen met de bouw van het Collectiegebouw in het Museumpark heeft tegenstrijdige reacties opgeroepen. Architect Winy Maas prees de durf van het college, de gemeenteraad is nog allerminst overtuigd en heeft het laatste woord.

Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam