Volledig scherm
Ronnie Flex. © ANP Kippa

1 aprilgrap wordt serieus: standbeeld van Ronnie Flex

Wat bedoeld was als grap, wordt nu bloedserieus. Er wordt actie gevoerd voor een standbeeld van Ronnie Flex. Het standbeeld moet in zijn woonplaats Capelle aan den IJssel komen te staan.

Dwars, de landelijke jongerenbeweging van GroenLinks, wilde iets ludieks doen voor 1 april. Negatief moest het niet zijn, grappig wel. ,,Het begon als grap, maar nu willen we doorzetten", zegt Bas van Weegberg, voorzitter van Dwars. 'Ronnie Flex moet een standbeeld krijgen in Capelle', schreven de jongeren in een persbericht dat ze het web op slingerden.

De club startte een petitie die nu al ruim 800 keer ondertekend is. De Capelse artiest, Ronnie Flex, deelde de actie zelf al meerdere keer op sociale media. 'Dit zou zo mooi zijn', schreef hij erbij.

,,Het was een grap, maar het zou hartstikke gaaf zijn als dit lukt", vindt Van Weegberg. ,,Ronnie Flex is echt een voorbeeld voor jongeren. Hij had een wietverslaving, daar is hij van af en hij is daar heel open over. Hij zegt goede dingen in zijn nummers én hij stemt op GroenLinks, zo heeft hij in een van z'n nummers verklapt. We willen hem graag in het zonnetje zetten." 

Dwars is van plan om de petitie over een paar weken aan te bieden aan de gemeente Capelle aan den IJssel.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam