165 Rotterdammers geven zich bloot voor fotoboek

Fotograaf Leon Schröder heeft het voor elkaar. Hij zocht 150 Rotterdammers die met én zonder kleren voor hem wilden poseren voor zijn boek Naked Rotterdam. De afgelopen drie maanden hebben maar liefst 165 mannen en vrouwen zich bloot gegeven voor zijn camera.

Schröders project is onderdeel van de masteropleiding fotografie die hij volgt in Engeland. De reeks is geïnspireerd door de Amerikaanse fotograaf Greg Friedler. In de jaren 90 maakte die twee portretten van inwoners van New York, Los Angeles, Londen en Las Vegas, één naakt en één gekleed. Bij de foto's werden geen namen vermeld, alleen beroep en leeftijd.

Quote

Hoewel er voor Naked Rotterdam nog veel moet gebeuren fantaseer ik stiekem al over volgende versies

Het boek Naked Rotterdam telt in totaal meer dan 350 pagina’s. Schröder is trots op de foto's. ,,Ik heb een fantastische periode achter de rug met prachtige beelden als resultaat. Hoewel er voor Naked Rotterdam nog veel moet gebeuren fantaseer ik stiekem al over volgende versies; ‘Naked Barcelona’, ‘Naked Paris’. Hoe mooi zou het zijn als Friedler’s concept zo zou voortbestaan!?''

Crowdfundingsactie

Quote

Het zou voor mij een succesvol­le afsluiting betekenen van een heel bijzonder en emotioneel project

Leon Schröder

Schröder is een crowdfundingsactie begonnen om het boek te publiceren en een tentoonstelling te organiseren. ,,Het wordt een mooi groot (20x30cm) full-colour fotoboek met 165 dubbele portretten'', aldus de fotograaf.

De mensen die zich hebben blootgegeven krijgen het boek cadeau. ,,Ik zoek nu financiële support om de kosten van de tentoonstelling, de prints en de boeken voor de deelnemers te kunnen betalen. Het zou voor mij een succesvolle afsluiting betekenen van een heel bijzonder en emotioneel project.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam