Volledig scherm
© Petershotnews.nl

185 autobranden in Rotterdam in 2017

In Rotterdam gingen dit jaar al 185 auto’s in vlammen op. Alleen in de hoofdstad was het nog erger gesteld, zo heeft de meldingenwebsite Alarmeringen.nl berekend.

De stad Rotterdam kreeg dit jaar al te maken met liefst 185 autobranden. Dat blijkt uit cijfers van de website Alarmeringen.nl. De Maasstad moet alleen Amsterdam voor laten gaan met 211 meldingen van een voertuig dat in vlammen omging.

Schiedam en Vlaardingen scoren met 21 en 20 branden ook goed op de lijst, die gisteren naar buiten is gebracht. Spijkenisse en Ridderkerk noteren 15 autofikken. In Capelle aan den IJssel ging het 11 keer mis, Barendrecht en Hellevoetsluis komen tot 9, Hoogvliet meldt 6 keer een wagen in de as.

In heel Nederland waren er dit jaar al 4157 autobranden, zo wordt duidelijk uit het bestand van Alarmeringen.nl, die de meldingen heeft opgepikt in het digitale politienetwerk P2000 dat is opgezet om de hulpdiensten mee op te roepen.

Aangestoken

De ruim 4000 voorvallen zijn veelal aangestoken autobranden, vult de site aan. Branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen en loze meldingen zijn in de opsomming zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten, stelt Alarmeringen.nl.

De autobrandenlijst wordt gedomineerd door de grote steden. Na Amsterdam en Rotterdam komen Den Haag met 121 autobranden en Utrecht met 106.

  1. Bierverkeer gestremd: Kunnen al die flesjes Heineken de Rotterdamse haven wel bereiken?

    Bierver­keer gestremd: Kunnen al die flesjes Heineken de Rotterdam­se haven wel bereiken?

    Alle ogen van de internationale bierwereld zijn dezer dagen gericht op Rotterdamse haven, de plek waarvandaan dagelijks miljoenen hectoliters Heineken naar alle uithoeken van de wereld worden verscheept. Door een stremming in de rivier de Gouwe kunnen de flesjes en fusten gerstenat niet vanuit de fabriek in Zoeterwoude naar Rotterdam en verder worden vervoerd. Als dat te lang duurt, komt de export stil te leggen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
3498 stemmen