De vrouw stak haar middelvinger op en krijgt twee boetes.
Volledig scherm
De vrouw stak haar middelvinger op en krijgt twee boetes. © Verkeerspolitie Rotterdam

22 mensen negeren rood kruis boven A20, vrouw steekt ‘dikke’ middelvinger op naar hulpverleners

22 automobilisten hebben vrijdag een rood kruis, dat boven de A20 in de buurt van Schiedam stond, genegeerd. Een rijstrook was dicht omdat hulpverleners bezig waren met de afhandeling van een ongeluk. Een van de bestuurders stak haar middelvinger op naar de hulpverleners. ,,Wij hebben haar een absolute voorkeursbehandeling gegeven.”

30 reacties

 • Kees Sie

  1 maand geleden
  Voor mijn werk dagelijks onderweg en wat ik dan ook zie zijn onnodige afzettingen, kruizen en andere hinder. In geen velden of wegen ook maar een wegwerker of hulpdienst te zien. En rijdende op de taxi dus ook meerdere malen op diverse tijdstippen over dezelfde wegen. Men maakt mij dan niet meer wijs dat dit dat nog een nasleep is van een eerder incident. Kortom, goed dat dit systeem er is maar gebruik het naar nodig en niet onnodig tot overlast veroorzakende..!
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Laats. Zou voor dit probleem, een spijkermat op een baan met een rode kruis leggen, opgelost. Er zijn nog steeds veel autobestuurders denken dat hij of zij alles en mag doen .
 • Mike Peters

  1 maand geleden
  2 Bekeuringen? Direct rijbewijz afnemen en aanmelden voor een verplichte cursus EMG. Misschien eens iets doen aan haar gedrag!
 • Tommie Pit

  1 maand geleden
  Ik rijd, helaas, dagelijks en je kunt geen 20km rijden zonder dit soort idiotie tegen te komen. Mensen gunnen elkaar geen ruimte, halen de raarst mogelijke capriolen uit, geven vrachtwagens geen ruimte om in te voegen, halen waar 'nodig' in over de vluchtstroom omdat ze welgeteld 4 seconden van het gas af moeten. Wat bij betreft gewoon half maandsalaris boete invoeren voor dit soort geintjes. En bij herhaling direct een maand schoffelen erbij.
 • Rob Muller

  1 maand geleden
  Terecht dat, ook en met name deze vrouw, wordt gestraft. Maar waarom wordt de weg al zo lang van te voren (soms veel langer dan ‘n km) al met een rood kruis afgesloten? Dat wekt irritatie op…
 1. Digitale Eurovision Village: lekker songfestivalsurfen vanuit je eigen luie stoel
  PREMIUM

  Digitale Eurovision Village: lekker songfesti­val­sur­fen vanuit je eigen luie stoel

  Het songfestivalcircus strijkt neer in Rotterdam, maar van een groots feest in de stad mag geen sprake zijn. Verslaggever Marcel Potters van het AD Rotterdams Dagblad dompelt zich daarom onder, zodat jij het festijn coronaproof kunt meebeleven. Vandaag: het echte Eurovision Village mag dan zijn geschrapt, de online versie wordt blits en gers tegelijk. Dat wordt met een bak chips in de jatjes lekker songfestivalsurfen!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam