2200 woningen in Rotterdam-Zuid weer stroom na brand in elektriciteitshuisje

Update/videoEen transformatorhuisje is zaterdagavond in brand gevlogen aan de Sapphostraat in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Door de brand zaten zo’n 2200 huishoudens tijdelijk zonder stroom.

Bewoners konden gewoon in hun woning blijven, maar werden wel aangeraden om ramen en deuren dicht te houden in verband met de rook.

,,In je woning zit je goed, maar je hebt geen verwarming. We gaan de nacht in, maar we gaan nu in kaart brengen of er kwetsbare objecten zijn die niet zonder stroom kunnen”, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio gisteravond.

Nadat de brandweer het vuur had geblust, konden monteurs van Stedin aan de slag met het herstel van het stroomnetwerk. Rond 1 uur vannacht had het overgrote deel van de bewoners weer stroom. De resterende huishoudens waren anderhalf uur ook weer voorzien.

De brand in het transformatorhuisje legde de stroom van meer dan 2200 huishoudens plat.
Volledig scherm
De brand in het transformatorhuisje legde de stroom van meer dan 2200 huishoudens plat. © MediaTV
  1. Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit
    Update/video

    Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    In een woning aan de ’s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel is vanmiddag rond 15.00 uur een grote, uitslaande brand uitgebroken. De vlammen sloegen lange tijd uit het rieten dak van de woning. De brandweer probeerde met man en macht het vuur te blussen. Pas rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Momenteel worden er nog laatste werkzaamheden door de brandweer uitgevoerd. De woning is zwaar beschadigd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam