2200 woningen in Rotterdam-Zuid weer stroom na brand in elektriciteitshuisje

Update/videoEen transformatorhuisje is zaterdagavond in brand gevlogen aan de Sapphostraat in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Door de brand zaten zo’n 2200 huishoudens tijdelijk zonder stroom.

Bewoners konden gewoon in hun woning blijven, maar werden wel aangeraden om ramen en deuren dicht te houden in verband met de rook.

,,In je woning zit je goed, maar je hebt geen verwarming. We gaan de nacht in, maar we gaan nu in kaart brengen of er kwetsbare objecten zijn die niet zonder stroom kunnen”, zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio gisteravond.

Nadat de brandweer het vuur had geblust, konden monteurs van Stedin aan de slag met het herstel van het stroomnetwerk. Rond 1 uur vannacht had het overgrote deel van de bewoners weer stroom. De resterende huishoudens waren anderhalf uur ook weer voorzien.

De brand in het transformatorhuisje legde de stroom van meer dan 2200 huishoudens plat.
Volledig scherm
De brand in het transformatorhuisje legde de stroom van meer dan 2200 huishoudens plat. © MediaTV
  1. Dit wil je zien: de Rotterdamse dansmarathon van 1983
    video

    Dit wil je zien: de Rotterdam­se dansmara­thon van 1983

    Het thuiszitten heeft ook positieve bij-effecten. Eindelijk tijd om al die oude foto’s en filmpjes te sorteren en op te knappen. De Rotterdamse amateurfilmer Theo Doeve is druk geweest met de restauratie van een oude film van de eerste grote dansmarathon in Rotterdam in 1983. ,,Om jullie wat op te vrolijken in deze moeilijke tijd’’, meldt hij bij een linkje naar YouTube waar hij de film online heeft gezet. Voor wie even wil vergeten en terug wil naar de tijd van beenwarmers, zweetbandjes, Fame, Opel Kadettjes en de stad van toen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam