Volledig scherm
PREMIUM
De zussen Petra en Ingrid van der Kruit doen een oproep aan de politiek en de zorg. Ze vinden dat er iets moet veranderen in de zorg door de taferelen die zij zien in het huis van hun moeder. © Frank de Roo

24/7 in de rats over demente moeder

HumanitasDat Humanitas van de zwarte lijst is gehaald, is voor de zussen Van der Kruit onbegrijpelijk. ,,Op de vloer is het echt niet in orde.''

Quote

Als ze op de vloer gingen kijken, zou het advies wel anders luiden

Ingrid van der Kruit

'Bizar' noemen ze het. Humanitas is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg van de zwarte lijst afgehaald. ,,Fijn dat het in de boeken op orde is. Maar als ze op de vloer gingen kijken, zou het advies wel anders luiden", reageert Ingrid van der Kruit .

Samen met haar zus Petra luidt ze de noodklok over het verpleeg-huis in Rotterdam-Ommoord waar hun 89-jarige moeder woont. Ze zien de ene na de andere oudere vallen. Verkeerde medicijnen die worden uitgedeeld. Hun moeder die uren in haar eigen diarree ligt. Dit komt door te weinig personeel, vinden zij. ,,We zien dat iedereen zijn best doet. We willen niemand afvallen, maar het gaat zo gewoon niet."

Hun dementerende moeder woont sinds 2015 in de kleinschalig wonen locatie van Humanitas in de Gerard Goosen-flat in Rotterdam-Ommoord. ,,Onze moeder heeft nu al weken last van ernstige diarree", vertelt Petra van der Kruit. ,,We kwamen erachter dat ze medicatie blijft krijgen die de ontlasting stimuleert", vult haar zus Ingrid aan. De zussen werken in een ziekenhuis in Rotterdam en hebben de nodige medische kennis.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (22%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (12%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (66%)
2708 stemmen