Volledig scherm
© anp

3.500 handtekeningen voor petitie Zwarte Piet

De petitie Red Zwarte Piet van stichting Civitas Christiana is inmiddels door ruim 3.500 mensen ondertekend. Binnenkort geeft de organisatie de handtekeningen aan de Maassluise burgemeester Edo Haan. Zijn stad is op zaterdag 12 november het toneel voor de landelijke intocht van Sinterklaas.

De stichting strijdt voor het behoud van de Nederlandse cultuur en tradities. ,,Het Sinterklaasfeest is een van oudsher christelijk, diepgeworteld feest'', stelt oprichter Hugo Bos. ,,Het 'levensboek' van de goedheiligman geeft aan of mensen simpel gezegd aan het einde van het jaar 'goed' of 'slecht' zijn geweest. Maar dat mag in deze tijd, waarin alles maar moet kunnen, niet meer. Het is veel meer dan een culturele traditie.'' 

Civitas Christiana heeft al contact gelegd met Haan. ,,Hij wil ons graag ontvangen'', aldus Bos. ,,Er is alleen nog geen datum.'' Overigens heeft de stichting onlangs ook al 40.000 handtekeningen aangeboden aan minister Asscher voor behoud van het hulpje van de Sint. 

Spons
Ondertussen melden ook tegenstanders van Zwarte Piet zich. Zo roept de organisatie Stop Blackface mensen op Facebook op 12 november naar Maassluis te komen om zwarte gezichten met een spons schoon te poetsen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8393 stemmen