Een plaag in de Krimpenerwaard: de rivierkreeft. Bij restaurant Fuiks in Capelle aan den IJssel worden ze gepeld en verwerkt in soep. De potten zijn dit weekend af te halen.
Volledig scherm
Een plaag in de Krimpenerwaard: de rivierkreeft. Bij restaurant Fuiks in Capelle aan den IJssel worden ze gepeld en verwerkt in soep. De potten zijn dit weekend af te halen. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

6000 rivierkreeften en 120 uur pellen: kreeftensoep maken is monnikenwerk

Zesduizend rivierkreeftjes en honderdtwintig uur pellen: in restaurant Fuiks in Capelle aan den IJssel zijn koks Jonathan van Es en Axl Tan druk in de weer voor liters kreeftensoep. Omdat alle horeca dicht is, schakelen ze dit weekend over op het verkopen van potten soep. Een monnikenwerk om de schaaldieren te pellen. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

  1. Flinke rookontwikkeling bij brand in bowlingcentrum Dok99
    Play

    Flinke rookontwik­ke­ling bij brand in bowlingcen­trum Dok99

  2. Smullen maar! Oliebol met limoncello blijkt gouden combinatie
    Play

    Smullen maar! Oliebol met limoncello blijkt gouden combinatie

Rotterdam