86-jarige man gooit heupen los met dansgroep: ‘Muziek houdt me op de been’

VideoDat je nooit te oud bent om de dansvloer op te gaan, heeft een 86-jarige man vandaag bewezen. In het Rotterdamse Winkelcentrum Zuidplein verraste hij een dansgroep en omstanders met zijn soepele moves. ,,Muziek houdt me op de been.”

Dansen zit de bejaarde Chris Hider in het bloed en dat is te zien. Tijdens zijn dagelijkse bezoek aan het winkelcentrum hoorde hij muziek en ging er meteen op af. ,,Ik stond te kijken naar de groep en vond het een leuk ritme. Als ik muziek hoor, dan ben ik de man die altijd meedoet”, vertelt hij tegen deze krant. 

Volledig scherm
Chris Hider (86) gaat los in Winkelcentrum Zuidplein. © Politie Charlois

De politie Charlois filmde het tafereel en plaatste de beelden op sociale media. In de video is te zien dat de meiden in de dansgroep Hider wenken om met hen mee te doen. Hij aarzelt geen moment en trekt zijn jas uit, waarna hij wild mee begint te dansen met de groep, tot grote vreugde van de kinderen. Schuddend met zijn heupen en draaiend in het rond lijkt de bejaarde man de tijd van zijn leven te hebben. Zijn moves worden beloond met een luid applaus van de kinderen en een high five van de filmende agent.

,,De agenten zagen mij staan en een van hen vroeg; ‘jij durft zeker niet mee te doen?’ Ik dacht: ‘dat heeft-ie tegen de verkeerde gezegd’. Ik gaf hem mijn tas, trok mijn jas uit en begon mee te dansen. Ik had het echt naar mijn zin.” Wat Hider betreft had het nog veel langer mogen duren. ,,Toen ze klaar waren ben ik maar weer naar huis gegaan. Als ze door waren gegaan, was ik ook gebleven. Ik kan uren achter elkaar non-stop dansen.”

Dj

Quote

Als er een goede plaat op de radio kwam, dan pakte ze me beet in de keuken en stonden we samen gek te doen.

Chris Hider

Hider vertelt dat hij vroeger, in de jaren 70 toen hij in Duitsland werkte, wel eens inviel als dj in clubs. ,,Dat was de tijd van de twist en rock ‘n roll. Daar wist ik wel raad mee, ook op de dansvloer.” In die tijd leerde hij ook zijn vrouw kennen. 2,5 jaar geleden, na een huwelijk van 38 jaar, overleed ze. ,,Ik was altijd aan het dansen met mijn vrouw. Als er een goede plaat op de radio kwam, dan pakte ze me beet in de keuken en stonden we samen gek te doen. Ik mis haar verschrikkelijk. Nu dans ik nog wel eens in de keuken, maar dan alleen.”

Het alleen zijn vindt Hider erg moeilijk. ,,Het breekt me op. Als ik het naar mijn zin heb, spring ik met mijn kop tegen het plafond, maar ik zit ook vaak diep in de put. Muziek houdt me op de been.” In zijn huis in Rotterdam-Zuid heeft hij tientallen platen, vooral van Duitse bands. ,,Maar ook ABBA klinkt als een tierelier in mijn oren.”

Om onder de mensen te komen gaat de bejaarde man, die zich overigens eerder 50 voelt dan 86, elke middag naar Winkelcentrum Zuidplein. ,,Daar maak ik dan een praatje met anderen. Ik hoop dat ik ooit nog een leuke dame tegenkom. Maar meestal spreek ik daar alleen heel oude mensen. Dan heb ik het idee dat ik met mijn moeder sta te praten.”

Morgenmiddag gaat Hider, zoals elke dag, naar het winkelcentrum. ,,Als de dansers er weer zijn, doe ik van harte mee.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam