Volledig scherm
© ANP XTRA

94-jarige man heeft oplichters op tijd door en belt politie

Afgelopen juli heeft een 94-jarige man oplichters op tijd herkend als dusdanig en de politie ingeschakeld. De politie is nog op zoek naar de verdachten, een man en een vrouw.

Op 12 juli stonden de twee voor de deur van de flat van de bejaarde man aan de Kelloggplaats in Rotterdam-Ommoord, waar hij zelfstandig woont. Ze deden zich voor als medewerkers van de thuiszorg. De man liet hen binnen, zette koffie voor de twee en een vriendelijk gesprek volgde. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat de man, kort nadat de twee de flat hadden verlaten, werd gebeld. 

Een zogenaamde medewerker van de bank verklaarde dat zijn pinpas kwijt was en vroeg naar de pincode van de man en of hij die wilde wijzigen. De man was zich er niet van bewust dat hij zijn pinpas kwijt was en rook onraad. Hij hing de telefoon op en controleerde zijn portemonnee. Zijn pinpas was inderdaad weg. Hij belde meteen de bank om zijn pas te blokkeren en schakelde de politie in.

Op camerabeelden, opgenomen in de portiek van de flat, zijn de verdachten te zien. Een derde persoon, een vrouw, die op de camerabeelden staat wordt ook verdacht van betrokkenheid. De politie is op zoek naar mensen die de oplichters herkennen.

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9160 stemmen