Hans Mosselman (rechts) en Wietse Sennema van A La Plancha. Achter hen het hoekpand dat met ‘buurtaandelen’ is aangeschaft.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Mosselman (rechts) en Wietse Sennema van A La Plancha. Achter hen het hoekpand dat met ‘buurtaandelen’ is aangeschaft. © Frank de Roo

A La Plancha haalt in mum van tijd meer dan drie ton op: ‘Het voelt als een overwinning’

In een vloek en een zucht zijn alle aandelen verkocht die de eigenaren van het zomerse visrestaurant A La Plancha vorige week op de markt brachten. Er is ruim drie ton opgehaald. ,,Het wordt hier op het Noordereiland een beetje als een overwinning gevierd’’, merkt oprichter van het eerste uur Hans Mosselman op.

 1. Aandeelhouder zijn van het terras met misschien wel het mooiste uitzicht op Rotterdam? Dat kan!
  PREMIUM

  Aandeelhou­der zijn van het terras met misschien wel het mooiste uitzicht op Rotterdam? Dat kan!

  Aandeelhouder zijn van een restaurant dat bij mooi weer een groot terras heeft aan de oevers van de Maas met spectaculair uitzicht op de skyline van het Rotterdamse centrum? Dat kan vanaf nu. A La Plancha, het visrestaurant dat sinds 2012 jaarlijks in de zomermaanden met zijn terras opduikt aan de kade van het Noordereiland, gaat tien miljoen aandelen uitgeven. ,,Een oud-binnenvaartschipper wil al voor 10.000 euro meedoen.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | Heracles Almelo - Feyenoord
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Heracles Almelo - Feyenoord

  13 mei
 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - FC Utrecht
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta Rotterdam - FC Utrecht

  13 mei

Rotterdam