Volledig scherm
Drukte op de snelweg richting Rotterdam. Een aanrijding op de A16 resulteerde tot lange files naar de stad. © ANP

A16 richting Rotterdam weer open na dodelijk ongeval

De A16 richting Rotterdam is sinds ongeveer 13.45 uur weer open voor verkeer. Automobilisten moesten vanwege een dodelijk ongeval ter hoogte van de Van Brienenoordbrug rekening houden met veel vertraging.

Even voor 6.30 uur reden negen auto's op elkaar op de hoofdrijbaan net voor de Van Brienenoordbrug. Toen een van die auto's de strook voor vrachtwagens op schoot, moest een vrachtwagenchauffeur vol op de rem trappen. De vrachtwagen die daar achter reed, botste er vervolgens tegenaan.

De bijrijder van de tweede wagen, een 32-jarige man uit het Gelderse Herwijnen, kwam daarbij om het leven. De 53-jarige chauffeur van dezelfde vrachtwagen werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De hoofdrijbaan van de A16 bij knooppunt Ridderkerk werd vanwege het ongeval urenlang afgesloten. Op het hoogtepunt stond het verkeer over ruim 25 kilometer vast. Door ongevallen op de A4 en A15 was het nog drukker op de wegen.

RWS verkeer on Twitter

Update A16 ongeval bij de van Brienenoordbrug: Inmiddels zijn ook alle verbindingswegen naar de A16 vrijgegeven. Het ongeval is hiermee afgehandeld. #A16 L 21.0

ANWBverkeer on Twitter

In de meeste regio's zijn de files nu opgelost, maar op de wegen naar Rotterdam staat het nog wél goed vast, vooral vanuit het zuiden en vanuit het oosten.

Berging A.Barendregt on Twitter

Na al enig opruimwerk is dit wat overblijft. Berging van cabine/vrachtwagen in nu gaande. #A16

Volledig scherm
Aanrijding van negen auto's en twee vrachtwagens op de A16 ter hoogte van de Van Brienenoordbrug © ANP

In samenwerking met indebuurt Rotterdam