Close-up van de aalscholver-uitwerpselen op de limousine.
Volledig scherm
Close-up van de aalscholver-uitwerpselen op de limousine. © Kees Moeliker

Aalscholvers geven limousine de volle laag

Eén vogelstront op de motorkap laat menig autobezitter al zuchten en steunen. Maar de eigenaar van een witte limousine moet bijna gek zijn geworden toen hij zijn Amerikaanse wagen aan de Rotterdamse ‘s-Gravenweg terugzag. Aalscholvers hadden het voertuig de volle laag geven. Een simpel sopbeurtje zou niet genoeg zijn; hier moest gebikt gaan worden. 

 1. Appartementencomplex kampt met wateroverlast na aanleg glasvezelkabels: ‘Het is gewoon een drama’
  PREMIUM

  Appartemen­ten­com­plex kampt met waterover­last na aanleg glasvezel­ka­bels: ‘Het is gewoon een drama’

  Zijn voortkabbelende leventje in het doorgaans zo rustige appartementencomplex staat op zijn kop. Sinds er een gat voor glasvezelkabels is geboord in het gebouw, loopt er grondwater de kelder in. Jan van der Poel heeft er slapeloze nachten van, vooral ook omdat kortsluiting op de loer ligt. Meerdere keren per dag loopt hij naar beneden om poolshoogte te nemen bij ‘het gat’.
  Klaaswaal
 2. Wereldberoemde ijs-ijsvogel weer te zien in Natuurhistorisch Museum (maar dan op kamertemperatuur)

  Wereldbe­roem­de ijs-ijsvogel weer te zien in Natuurhis­to­risch Museum (maar dan op kamertempe­ra­tuur)

  De beroemde ijs-ijsvogel is vanaf morgen opnieuw te zien in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. De vogel werd bekend nadat hij stierf in het ijs in Oostzaan. Een foto hiervan werd massaal gedeeld. Het museum exposeerde het onfortuinlijke dier sinds augustus 2018 in zijn originele ijsblok. Het ijs werd echter steeds doffer waardoor de vogel niet meer te zien was. Nu is hij ontdooid en op kamertemperatuur te bewonderen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam