Marcel Walravens maakte als jonge gemeenteambtenaar de eerste technische tekeningen voor de Erasmusbrug. Dertig jaar later is hij nog steeds een vraagbaak voor zijn collega's.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Walravens maakte als jonge gemeenteambtenaar de eerste technische tekeningen voor de Erasmusbrug. Dertig jaar later is hij nog steeds een vraagbaak voor zijn collega's. © Frank de Roo

Aan de wieg van een icoon: Marcel is zijn hele loopbaan al nauw betrokken bij de jarige Erasmusbrug

Erasmusbrug 25 jaarHij kent letterlijk élk onderdeeltje van de Erasmusbrug. Marcel Walravens stond dan ook als jonge ambtenaar aan de wieg van iets dat zou uitgroeien tot een icoon van Rotterdam. De brug viert binnenkort zijn 25ste verjaardag en krijgt daarom de komende weken extra aandacht in het AD.  Walravens is trots én laconiek: ,,In de basis is een brug een plank over een sloot.”

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    25

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam