Aandoenlijk: jonge zeeleeuwtjes krijgen zwemles van hun moeder

De twee pasgeboren zeeleeuwtjes in Diergaarde Blijdorp krijgen zwemles van hun moeder. De kleintjes, die dezelfde vader maar verschillende moeders hebben, vinden al aardig hun weg in het waterbassin. Bezoeker Edwin den Hoedt legde het aandoenlijke tafereeltje vast op video. 

Het ene jong kwam 12 juni  ter wereld en het andere op 19 juni. Daarmee staat de zeeleeuwenteller van de dierentuin op tien. De kleintjes krijgen pas een paar weken na hun geboorte zwemles. Na een paar lessen kunnen de jongen al aardig zwemmen. 

Volledig scherm
De kleine zeeleeuwen krijgen zwemles van hun moeder. © Diergaarde Blijdorp

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam