Volledig scherm
© Media TV

Aangifte tegen agent voor doodschieten Mitchel

De nabestaanden van de maandag neergeschoten Capellenaar Mitchel Winters (21) doen aangifte tegen de schietende agent. Dat heeft hun advocaat Gerard Roethof woensdagavond laten weten in het programma RTL Late Night. Volgens de nabestaanden is er ten onrechte geschoten, aldus de advocaat. Donderdag gaat hij aangifte doen.

Volledig scherm
Mitchel Winters kwam maandag door politiekogels om het leven in het Schiedamse Beatrixpark. © Facebook

Vandaag bracht het Openbaar Ministerie (OM) naar buiten dat de neergeschoten Capellenaar zelf melding heeft gedaan bij 112 dat hij zou zijn beroofd en beschoten. Een familielid van de man heeft zijn stem herkend, aldus het OM. In die melding geeft hij tevens een signalement van de dader dat overeen kwam met het signalement van hemzelf, inclusief de tas die gestolen zou zijn.

Confrontatie
Rijksrecherche en OM houden er ernstig rekening mee dat de melding vals was en dat de Capellenaar bewust de confrontatie met de politie heeft gezocht.

Winters werd maandagavond even voor acht uur 's avonds door de politieman neergeschoten in het Beatrixpark in Schiedam. Toen de politieman hem wilde aanhouden zag deze zich volgens het OM genoodzaakt zijn vuurwapen te gebruiken. Daarbij kwam de man, een talentvolle kickbokser, om het leven. Behalve de neergeschoten Capellenaar werd ook de telefoon gevonden waarmee de melding is gedaan.

Scenario's 
Het onderzoek van de Rijksrecherche richt zich volgens het OM op verschillende scenario's. Inmiddels zijn getuigen gehoord. Daarnaast is technisch onderzoek gedaan in het park. De betrokken politieagent is eveneens gehoord. Donderdag wordt sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer.

Het OM zegt zo snel mogelijk duidelijkheid te willen verschaffen aan de nabestaanden van het slachtoffer en aan betrokken politieman.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9253 stemmen