Volledig scherm
Rockx, lid van de belangenclub Stichting Rotterdamse Klassiekers, vindt dat Langenberg zich met de ‘nieuwe’ milieuzone schuldig maakt aan ambtelijk machtsmisbruik © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Aangifte tegen Rotterdamse wethouder om machtsmisbruik

De Rotterdamse ondernemer Joris Rockx heeft vandaag aangifte gedaan tegen wethouder Pex Langenberg (verkeer, D66) omdat die toch weer auto’s op benzine en LPG van voor juli 1992 uit de binnenstad wil weren. 

Volledig scherm
Wethouder Pex Langenberg. © Archieffoto AD

Volgens Rockx, lid van de belangenclub Stichting Rotterdamse Klassiekers, maakt de bestuurder zich met de ‘nieuwe’ milieuzone schuldig aan ambtelijk machtsmisbruik.

Langenberg maakte vorige week bekend alsnog een ban op benzineauto’s van voor juli 1992 te willen doorvoeren, nadat eerder de rechtbank daar nog een stokje voor had gestoken. De wethouder denkt de rechter te kunnen overtuigen met een nieuw rekenvoorbeeld dat het jongste verkeersbesluit beter moet onderbouwen.

De Stichting Rotterdamse Klassiekers bevestigde vanmiddag dat er ook een kort geding komt tegen de gemeente Rotterdam vanwege dat omstreden verkeersbesluit. De organisatie van bezitters van oude auto’s weet zich daarin gesteund door belangenorganisatie als KNAC. Het is nog niet bekend wanneer die zaak dient. ,,We hopen zo snel mogelijk’’, aldus Sander Jongerius van de stichting.

De VVD in Rotterdam uitte ook al kritiek op het voorstel en heeft samen met de PvdA een raadsdebat aangevraagd. Het verkeersbesluit is zaterdag ingegaan, toch zal de gemeente Rotterdam pas vanaf maandag 18 september bekeuren. Overtreders krijgen een boete van 90 euro. Volgens de stichting raakt het besluit circa 500 tot 1000 auto’s.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam