Volledig scherm
© anp

Aanklager: 36 messteken noodweer? Niks ervan

Barendrechter Ricky S. (38) heeft gisteren 10 jaar gevangenisstraf horen eisen voor de moord op zijn vriend Chris Stuckelschweiger (36) uit Rotterdam. ,,Doodslag,'' zegt de officier van justitie. ,,Noodweer,'' stelt de verdachte. Zijn advocate pleit daarom voor ontslag van rechtsvervolging.

Quote

Er is 36 keer gestoken waarvan 9 keer in Chris' rug

Officier van justitie

,,Van noodweer is geen enkele sprake,'' constateert de officier van justitie. ,,Er is 36 keer gestoken waarvan 9 keer in Chris' rug.''

Stuckelschweiger wordt eind oktober vorig jaar in zijn flatwoning aan de Waterloostraat in Rotterdam-Kralingen om het leven gebracht. Als verontruste buren midden in de nacht afkomen op het hulpgeroep, treffen ze de verdachte levensgevaarlijk gewond aan bij het stoffelijk overschot van Stuckelschweiger. Ricky S. zelf, heeft messteken in zijn buik en bij zijn luchtpijp. Justitie sluit niet uit dat hij die bij zichzelf heeft toegebracht om het ware verhaal achter de bizarre steekpartij te verdoezelen.

Het slachtoffer, een drugsgebruiker, zou razend zijn geworden omdat S. hem geen geld wilde lenen. ,,Die blik in zijn ogen, dat was Chris niet,'' zegt S. ,,Ik stond stil, werd gestoken en was verbaasd. Toen ging er een knop om en moest ik terugvechten.'' Op de vraag waarom hij zijn 'mattie' 36 keer stak en niet op een moment ophield, kwam geen antwoord. Uitspraak over 13 dagen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam