Toko Orguyo aan de Groene Hilledijk is opnieuw het doelwit geweest van een aanslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Toko Orguyo aan de Groene Hilledijk is opnieuw het doelwit geweest van een aanslag. © AD

Aanslagen op winkel aan Groene Hilledijk jagen bewoners stuipen op het lijf: ‘Het is klaar. Wegwezen’

Bewoners boven en naast winkel Toko Orguyo aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid zaten afgelopen nacht plotseling rechtop in bed. Een explosie deed hen rond kwart over twee uit hun slaap ontwaken. ,,Het was een enorme knal’’, zegt een bewoonster van de tweede verdieping, schuin naast het getroffen pand. En dat was niet de eerste aanslag op de winkel.

 1. Ambitieus plan: nieuw Feijenoordpark verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid
  PREMIUM

  Ambitieus plan: nieuw Feijenoord­park verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid

  Een groot deel van Rotterdam-Zuid ondergaat de komende tientallen jaren een metamorfose. Op initiatief van onder andere de gemeente Rotterdam, de NS en ProRail wordt onderzocht hoe het spoorwegemplacement bij De Kuip kan worden verplaatst, zodat de overblijvende sporen kunnen worden overkapt. Er ontstaat dan een gevarieerd dakpark, met aan de randen duizenden nieuwe woningen en een intercitystation, met als optie een aansluiting op een ov-verbinding naar Noord.
 2. ‘Laat Sywert van Lienden het kasteel van 5,2 miljoen euro kopen voor doodzieke kinderen’
  PREMIUM
  Lezersbrieven

  ‘Laat Sywert van Lienden het kasteel van 5,2 miljoen euro kopen voor doodzieke kinderen’

  Dat de DCMR onderzoek gaat doen waarom klachten over vliegtuigoverlast na een jaar afnemen, wordt door een RD-lezer niet begrepen. Want wat doet de milieudienst eigenlijk met al die meldingen die binnenkomen? Verder reacties op het Albeda dat minder fysiek les wil geven en plannen voor het dure huis dat in Mijnsheerenland te koop staat. Ook iets op uw hart? Laat het ons weten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam